Czarna maz w zbiorniczku wyrownawczym golf II 1.6D

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Itor
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Czarna maz w zbiorniczku wyrownawczym golf II 1.6D

Post autor: Itor » pt lip 31, 2009 12:01

witam,
na obrzezach zbiorniczka wyrownawczego mam czarna zaschnieta maz, plywa pare farfocli, plynu nie ubywa, olej czarny jak smola:) skad to sie wzielo?
Ostatnio zmieniony pt lip 31, 2009 12:04 przez Itor, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
piter_s
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: piter_s » pt lip 31, 2009 21:04

prawdopodobnie uszczelka pod głowicą pada, lub stary płyn, albo ktoś kiedyś pomieszał płyny co w zasadzie można mieszać.

Itor
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Itor » sob sie 01, 2009 06:00

tomcio pisze:Jak się nic nie dzieje to może to pozostałości. Zlej stary płyn, zalej wodą z płynem do naczyń, niech pochodzi na gorąco trochę aż się wymyje i wypłucze a potem zalej świeży płyn do układu. Wymiana i tak mu się pewnie należy z racji wieku.
no rozmawialem z poprzednim wlascicielem i on mowil ze wlasnie pewnego razu utworzyl sie mu ten szlam w zbiorniczku, ale wymienil plyn na nowy, fakt ze troche niechlujnie umyl zbiorniczek, i jezdzil az do sprzedazy mi, twierdzi ze plynu nie ubywa i ja tez nie widze zadnych ubytkow, fakt autem jezdzila kobitka, moze dolala jakies badziewie

Awatar użytkownika
bongo
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: bongo » sob sie 01, 2009 06:58

Powtórzę jeszcze raz słowa starego dobrego mechanika:Jak nic sie nie dzieje,płyny nie znikają ani się nie mieszają,zostaw w spokoju :bigok:
Zbiorniczek można przeczyścić i tyle..

Awatar użytkownika
Michał_1977
_
_
Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM)
Silnik: Zły!
Kontakt:

Post autor: Michał_1977 » sob sie 01, 2009 08:00

bongo pisze:Jak nic sie nie dzieje,płyny nie znikają ani się nie mieszają,zostaw w spokoju :bigok:
Zbiorniczek można przeczyścić i tyle..
Dokładnie.
Po co sobie szukać kłopotu.Wyczyść zbiorniczek,wymień profilaktycznie płyn i jeździj.

:arrow: Zielony GTD-ARL 315HP/615Nm :satan: + Climatronic :zimny: + grzane skóry i inne wodotryski \:D/
Obrazek

cok18
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: cok18 » pn paź 05, 2009 14:08

Podłącze się pod temat żeby nie tworzyć nowego.
mam podobnie zbiorniczek jest carny i tłusta maź. podobnow wcześniejszy właściciel się walnął i wlał po ciemku olej zamiast płyn.
A sprawa jest taka że podcas jazdy temp od normalnej skacze jakieś 3-4 stopnie (wzkazówka wychyla się o jakieś 2mm). Ne gotuje się, płynu nie ubywa, wentylator się włącza, przepływ do zbiorniczka jest (dla pewności zmieniłem ten wężyk), węże twardnieją i powracają do pierwotnego stanu po zwiększeniu obrotów, termostat była zakładany na początku roku jak przejąłem auto.
Mechanik powiedział że do puki się nie gotuje i nie wywala płynu to jest ok. Ale mnie to denerwuje bo tak nie było i mam delikatnego starcha żeby mi kiedyś w drodze nie stanął.
Co poradzić na to???

http://s9.bitefight.onet.pl/c.php?uid=155392

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”