Kontrolka od płynu chłodniczego
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Kontrolka od płynu chłodniczego
czy może mi ktoś wytłumaczyć , czemu ten komunikat i sygnał włącza się tylko wtedy gdy na dworze jest koło + 4 do + 7 stopni . a jak juz wyjezdzam z podworka czyli 20 m juz wszystko jest OK jak niby nic . plynu jest troche nad max. 

Był mk1 , mk2 , mk3 , czas na MK4
- Kajzer-K1
- Mały gagatek
- Lokalizacja: Chełmsko Śląskie dolny śląsk(okolice Kamiennej Góry)
- Kontakt:
Witam
Zapala ci się kontrolka płynu chłodniczego i komunikat o sprawdzenie poziomu tegoż właśnie płynu?
Jeżeli tak to ja to przerabiałem musisz wyczyścić zbiorniczek wyrownawczy są w nim dwa piny i podpięty do nich czujnik. Demontaż i czyszczenie trwa do 20 minut i jest bezprovlemowe a po tej operacji komunikat już nie powracał.
Zapala ci się kontrolka płynu chłodniczego i komunikat o sprawdzenie poziomu tegoż właśnie płynu?
Jeżeli tak to ja to przerabiałem musisz wyczyścić zbiorniczek wyrownawczy są w nim dwa piny i podpięty do nich czujnik. Demontaż i czyszczenie trwa do 20 minut i jest bezprovlemowe a po tej operacji komunikat już nie powracał.
- Kajzer-K1
- Mały gagatek
- Lokalizacja: Chełmsko Śląskie dolny śląsk(okolice Kamiennej Góry)
- Kontakt:
Masz rację jest to komunikat pojawiający się przy temperaturze +4 stopnie C, z miłym dzwiękiem i "śnieżynką" przy temperaturze.mówi to o niebezpieczeństwie oblodzeń lub gołoledzi.wojtekma pisze:Jesli chodzi o sygnal i jakis komunikat przy 4 st C to slyszalem ze w vw jest to ostrzezenie ze temp spadla ponizej 4 st i na drodze moze wystepowac juz jakies oblodzenie np na mostach czy wiaduktach- nie jestem pewien czy to bylo dokladnie przy 4 st ale chyba jakos tak
- xxxPALUCHxxx
- Gadatliwa bestia
Witam
mialem ostatnio dokladnie ten sam problem z samochodem
przy niskiej temoeraturze ok 4st po przekrecieniu kluczyka na wyswietrlaczu pojawial sie komunikat
STOP
kuhlmittel prufen
betriebsanleitung
poziom plynu byl troche ponad minimum..dokladnie do polowy zbiorniczka..teraz dolalem rozrobionego koncentratu G12 plus plus i wszytko jest w porzadku..komunikat juz sie nie pojawia ( dolalem ok 0.3L )
zaznaczam ze zadnych wyciekow plynu wczesniej nie stwierdzilem
mialem ostatnio dokladnie ten sam problem z samochodem
przy niskiej temoeraturze ok 4st po przekrecieniu kluczyka na wyswietrlaczu pojawial sie komunikat
STOP
kuhlmittel prufen
betriebsanleitung
poziom plynu byl troche ponad minimum..dokladnie do polowy zbiorniczka..teraz dolalem rozrobionego koncentratu G12 plus plus i wszytko jest w porzadku..komunikat juz sie nie pojawia ( dolalem ok 0.3L )
zaznaczam ze zadnych wyciekow plynu wczesniej nie stwierdzilem
______LET's GOLF______

MIGAJACA KONTROLKA AKUMULATORA / ALTERNATORA -> potrzebuje pomocy :
viewtopic.php?f=140&t=398583

MIGAJACA KONTROLKA AKUMULATORA / ALTERNATORA -> potrzebuje pomocy :
viewtopic.php?f=140&t=398583