Wycieki z pompy wtryskowej
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
podkładasz np. nasadke po jedna kulke zeby mogła przeleciec a pukasz przez cos w druga do srodka (ta dolna powinna wyleciec),druga kulka odwrotnie(tylko ze pukasz w cos co jest tam w srodku) bo jednej kulki juz nie ma,wymieniasz oring i wpukujesz delikatnie kulki w swoje miejsce nie za mocno(moje kulki posmarowano chyba silikonem lub klejem do szyb),robili mi to pół roku temu narazie jest sucho
Czyli jednak da się wybić ale i tak dla pewności dali jakiś klej do metalu. Bo chyba silikon to nie bardzo? Miał by tylko właściwości uszczelniające. 50zł zapłaciłeś za całą robotę? Znaczy z rozebraniem pompy? Kurde ja za komplet uszczelek na całą pompę oryginał dałem 52zł bez uszczelniacza wałka ehh a jeszcze widzę, że jakiś klej by się przydało dokupić. Ale wrażenia z wymiany samemu ... Bezcenne
Bo są niby komplety do pomp z LDA i bez. Jak kupowałem to mi powiedziano, że ten komplet jest do pompy z LDA. Bez LDA 38,50zł a z LDA 52zł. A w górze pompy jest jeszcze oring od ośki gazu? To dwa oringi i uszczelka pod górą. Są też dwie miedziane chyba na przelewie. Jak by tak się wysilił to idzie trochę uszczelek wymienić. Nie wiem ile bo jeszcze nie rozbierałem ale myślę wymienić co się da.
Ciekawe co to za silikon a jaki ma kolor?
Ciekawe co to za silikon a jaki ma kolor?
Różne LDA? Chyba rysiki są takie same w każdej pompie? Różnice w pompach to były z tego co wiem takie, że jedne miały LDA a inne nie oraz różniły się średnicą wałka głównego.
Są wałki 17mm i wałki 20mm. I trzeba to wiedzieć jak się kupuje uszczelniacze tego wałka.
Ale żeby je zmienić to trzeba by chyba całą pompę rozbierać... Ja jeszcze tego kompletu nie dostałem. Zamówiłem kilka dni temu więc średnicy nie podam. Widziałem na forum, że ktoś w przybliżeniu pisał, że ma 3,5mm na około 5mm po zewnątrz. Ale to właśnie takie dobieranie "mniej więcej". Czytałem, że jak się źle dobierze i np. oring jest przy duży to rysik będzie miał opory przy "ruszaniu się" Nie wiem ja niby kupiłem na allegro komplet oryginalny Boscha i gość mówił, że na pewno do pompy z LDA i że rzeczywiście są komplety do pomp z i bez. Myślę zastosować silikon zwykły czerwony. Taki zwykły czerwony też robią w kolorze czarnym. Chyba klej do szyb nie bardzo pasuje?
Są wałki 17mm i wałki 20mm. I trzeba to wiedzieć jak się kupuje uszczelniacze tego wałka.
Ale żeby je zmienić to trzeba by chyba całą pompę rozbierać... Ja jeszcze tego kompletu nie dostałem. Zamówiłem kilka dni temu więc średnicy nie podam. Widziałem na forum, że ktoś w przybliżeniu pisał, że ma 3,5mm na około 5mm po zewnątrz. Ale to właśnie takie dobieranie "mniej więcej". Czytałem, że jak się źle dobierze i np. oring jest przy duży to rysik będzie miał opory przy "ruszaniu się" Nie wiem ja niby kupiłem na allegro komplet oryginalny Boscha i gość mówił, że na pewno do pompy z LDA i że rzeczywiście są komplety do pomp z i bez. Myślę zastosować silikon zwykły czerwony. Taki zwykły czerwony też robią w kolorze czarnym. Chyba klej do szyb nie bardzo pasuje?