cos puka w LT 28 po nagrzaniu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
cos puka w LT 28 po nagrzaniu
witam mam problem z LT 28
moj problem z lt
silnik jak jest zimny to bardzo ladnie pracuje nic nie stuka po nagrzaniu sie zaczyna cos stukac tak jak by zawor lub cos takiego niekiedy przstanie ale zaras sie znowu odzywa nie wiem nic wiele co tam bylo robione bo go dopiero przyprowadzilem z niemiec paski sa wymienione przy 120tys ale pompa wodna nie byla wymieniona tak powiedzieli w Serwis i gostek gadał ze chamulcy byly robione jak go prowadzilem to bylo wszystko oki po paru dniach cos zaczeko puka I odczulem ze tak jak by hamulec osłab. Prosza o porady od czego zaczec naprawiac bo co mechanik to nowa teoria moze ktos mial podobny problem pozdro
moj problem z lt
silnik jak jest zimny to bardzo ladnie pracuje nic nie stuka po nagrzaniu sie zaczyna cos stukac tak jak by zawor lub cos takiego niekiedy przstanie ale zaras sie znowu odzywa nie wiem nic wiele co tam bylo robione bo go dopiero przyprowadzilem z niemiec paski sa wymienione przy 120tys ale pompa wodna nie byla wymieniona tak powiedzieli w Serwis i gostek gadał ze chamulcy byly robione jak go prowadzilem to bylo wszystko oki po paru dniach cos zaczeko puka I odczulem ze tak jak by hamulec osłab. Prosza o porady od czego zaczec naprawiac bo co mechanik to nowa teoria moze ktos mial podobny problem pozdro
- andrew.zbyrko
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
andrew.zbyrko, widzisz ja tego do tej pory nie wiedziałemandrew.zbyrko pisze:ciche stuki mogą wydobywać się też od koła pasowego na wale korbowym z tłumikiem drgań, jeżeli jest mocno zużyte
[ Dodano: 21 Wrz 2009 09:17 ]
jak po wciśnięciu hamulca się nic nie zmienia to opisz jak reaguje na zmianę obrotów i czy na obrotach też stuka bo albo może być lekko przywieszający się wtryskiwacz, lub wybijający się sworzeń tłokowy
- andrew.zbyrko
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
igor369, na stukającej pompie można jeździć, dopuki wytwarza odpowiednie podciśnienie - nic nie dzieje sie z hamulcami.
Słyszałem że pomaga czyszczenie pompy i dokłądanie podkładek pod 'palec' ale szczegułów nie znam
Słyszałem że pomaga czyszczenie pompy i dokłądanie podkładek pod 'palec' ale szczegułów nie znam
topbrakes.pl
Hamulce na ulicę i do Sportu: klocki hamulcowe, tarcze hamulcowe, przewody w stalowym oplocie
Hamulce na ulicę i do Sportu: klocki hamulcowe, tarcze hamulcowe, przewody w stalowym oplocie
Heh... Dopiero teraz sobie uświadomiłem że w mojej T4-ce też coś sobie tak stuka... na ciepłym właśnie... ale, jak się co dzień tym jeździ to człowiek się zaczyna przyzwyczajać do kolejnych stopniowo pojawiających się dźwięków... Ale dobrze wiedzieć że to nic poważnego - swoją drogą w wolnej chwili dobiorę się jej do d... i zobaczymy czy rady andrew.zbyrko się przydały
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=538082&p=7130128#p7130128