Problemy z pompą

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

pavelwhitecky
Nowicjusz
Nowicjusz

Problemy z pompą

Post autor: pavelwhitecky » czw sie 27, 2009 20:53

Witam serdecznie

Mam golfa 2 od 2 miesięcy. Przy pompie od góry tam chyba jest linka gazu są wycieki . Kiedyś natknąłem sie na poradę ze zdjęciami jak to naprawić. Czy ktos może ma linka ze strona gdzioe jest opisane jak zrobić to uszcelnienie? I czy na allegro mozna kupic zestaw naprawczy?

Gdy samochód jest na wolnych obrotach strasznie chrobocze w skrzyni biegów? Gdy wcisne sprzęgło przestaje chrobotać. Co może być? Widać coś wycieka z półośki mokre tam jest na gumie ta co wychodzi ze skrzyni?

Potrzebuję błotnik od stony kierowcy przód w kolorze czarnym ma ktoś? I zwrotnicę także od strony kierowcy?

Awatar użytkownika
Michał_1977
_
_
Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM)
Silnik: Zły!
Kontakt:

Post autor: Michał_1977 » czw sie 27, 2009 21:23

Masz tu linka jak złożyć całą pompę,a fotki 86-90 przedstawiają wymianę tulejki,o którą Ci chodzi.
http://etc.gnarlodious.com/Vanagon/Bosc ... build.html
Chrobotanie w skrzyni spowodowane jest uszkodzonym łożyskiem dociskowym.Można go wymienić odkręcając dekiel 5tego biegu (od strony koła lewego),po uprzednim spuszczeniu oleju,rzecz jasna lub po mocnym przechyleniu auta na prawą stronę.

:arrow: Zielony GTD-ARL 315HP/615Nm :satan: + Climatronic :zimny: + grzane skóry i inne wodotryski \:D/
Obrazek

pavelwhitecky
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: pavelwhitecky » sob sie 29, 2009 08:23

DZięki. Może ktoś ma po polsku bo taką instrukcję widzialem. Czy tulejkę z kompletem oringów kupię . Kiedyś gdzieś czytsaęłm że w necie na stronie intercars dostanę poda mi któś numer katalogowy?

[ Dodano: 30 Sie 2009 20:39 ]
Nie działa mi także obrotomierz co może być przyczyną?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”