Rozrzad komplet
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Rozrzad komplet
Witam,przeszperalem troche forum w poszukiwaniu info ale wszytkie tematy kore odkopalem byly dosc "nieswieze".Mianowice chodzi mi pomoc w dobraniu kompletu rozrzadu do golfa iv z 2001 silnik 1,9TDi ALH 90 koni.Prosze o pomoc w doborze producentow Ska,Hepu.... etc.Do wymiany ma isc komplet to jest pasek,rolki,pompa wody.Z gory dziekuje.
Poza licznymi błędami merytorycznymi w opisie aukcji:
(raz pisze że motor ALH ma 81KW, innym razem że SDI o oznaczeniu ALH !! ma tyle...)
klasyczny składany rozrząd... Co tam akurat taniej wydębił to wrzuci w zestaw...
Z tym ze pasek CT1044 (wzmacniany teflonem) nie do każdego modelu pasuje...
Z tego co pamiętam tam jest mała różnica w napinaczach... ale może ktoś mnie poprawi bo generalnie na 100% pewien nie jestem... ale coś tam było takiego że zmiana paska na wzmacniany teflonem pociągnęła za sobą zmianę rolki napinającej... Ta od ALH nie jest identyczna jak ta np w AHU i dlatego nie bardzo można sobie to zamieniać "...żeby rozrząd większe przebiegi wytrzymywał..."
(raz pisze że motor ALH ma 81KW, innym razem że SDI o oznaczeniu ALH !! ma tyle...)
klasyczny składany rozrząd... Co tam akurat taniej wydębił to wrzuci w zestaw...
Z tym ze pasek CT1044 (wzmacniany teflonem) nie do każdego modelu pasuje...
Z tego co pamiętam tam jest mała różnica w napinaczach... ale może ktoś mnie poprawi bo generalnie na 100% pewien nie jestem... ale coś tam było takiego że zmiana paska na wzmacniany teflonem pociągnęła za sobą zmianę rolki napinającej... Ta od ALH nie jest identyczna jak ta np w AHU i dlatego nie bardzo można sobie to zamieniać "...żeby rozrząd większe przebiegi wytrzymywał..."
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=538082&p=7130128#p7130128
- tomekzabrze
- Użytkownik
- Kontakt:
napinacz i w tym i tym modelu jest taki sam od i do numeru
ogolnie nie polecam kupna rozrzadu z allegro chyba ze odbior osobisty bo wrazie problemow rozne bywa z gwarancja itp itd.
ogolnie nie polecam kupna rozrzadu z allegro chyba ze odbior osobisty bo wrazie problemow rozne bywa z gwarancja itp itd.
Ostatnio zmieniony pn sie 17, 2009 14:43 przez tomekzabrze, łącznie zmieniany 1 raz.
No wlasnie odbiór bylby osobisty poniewaz aukcja z krakowa i ja tez jkestem z krakowa a cena kusząca w sklepie zaplace conajmniej 150zl wiecej ;/ Gosc ma sporo pozytywnych opinii wiec mam nadzieje ze bubli nie sprzedaje. Tak wiec obojetnie jaki mam silnik to moge ten pasek zalozyc? Ja mam ASV 81kw 110KM Bora z grudnia 2001r
- tomekzabrze
- Użytkownik
- Kontakt: