Problem z czujnikiem obrotów ESP/ASR

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

divertin
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Problem z czujnikiem obrotów ESP/ASR

Post autor: divertin » pn sie 10, 2009 21:46

Witam!
Zanim kupiłem sprowadzonego Golfika to przejechalem sie do serwisu VW. Stwierdzili tam, ze do wymiany jest czujnik obrotow ESP/ASR, ze hamulce zle dzialaja z tego powodu itd itp...
Czujnik oczywiscie zostal wymieniony, ale zdarza sie, ze w czasie jazdy sama wlacza sie lampka ostrzegajaca o wylaczonym ASR ( nie posiadam niestety ESP).

Przejechalem sie z mechanikiem i on uznal, ze czujnik wymieniony, wiec dziala a lampka niech sobie swieci.... :/

Na nowym czujniku widzialem napis ESP controller- czy to moze byc przyczyna tego, ze swieci mi sie lampka od wylaczonego ASR? Szczerze to watpie aby to bylo przyczyna, ale juz nie pozostaje mi nic innego jak zgadywac poki co, co moze byc nie tak.

Bardzo prosilbym o pomoc i pozdrawiam forumowiczow :pub:

...:::POZDRAWIAM:::...

Awatar użytkownika
Damian-jg
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Damian-jg » pn sie 10, 2009 21:56

divertin pisze:Przejechalem sie z mechanikiem i on uznal, ze czujnik wymieniony, wiec dziala a lampka niech sobie swieci.... :/
Tekst miesiąca :)
Vag prawde powie :)

Wysłane z "notatnik" NOKIA 3410

Awatar użytkownika
doggie
V.I.P.
V.I.P.
Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
Silnik: TSI

Re: Problem z czujnikiem obrotów ESP/ASR

Post autor: doggie » wt sie 11, 2009 14:28

divertin pisze:
Przejechalem sie z mechanikiem i on uznal, ze czujnik wymieniony, wiec dziala a lampka niech sobie swieci....
jeżeli nie masz ESP to dla samego ASR jego brak, czyli świecąca się kontrolka w zasadzie nie stanowi żadnego zagrożenia, aczkolwiek jest to sytuacja anormalna

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”