Nie odpala po zwarciu [1996r 90KM]
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Nie odpala po zwarciu [1996r 90KM]
Witam, ale dzisiaj narobiłem, chciałem zobaczyć dlaczego gniazdo zapalniczki nie działa, zrobiłem krótkie zwarcie i się zaczęło.
Najpierw wariował licznik, spalił się bezpiecznik to wymieniłem, próba odpalenia i nie działa. Sprawdziłem czy dochodzi ropa, okazało się, że nie dochodzi prąd do pompy, ale bezpiecznik cały. Pociągnąłem prąd z akumulatora na krótko do pompy i odpala, ale gasić muszę odłączając akumulator
Najlepsze jest to że mam wrażenie jakby turbo nie załączało się brak reakcji. Jestem załamany bo już nie wiem co mogło się stać, bezpieczniki całe.
Proszę o nakierowanie co mogło się stać bo jeździć się nie da, 100km/h to teraz maksymalna prędkość
A i po 10 sek po zapaleniu silnika zaczyna migać sprężynką na prędkościomierzu (chyba ten znaczek od świec żarowych)
Z góry wielkie dzięku
Najpierw wariował licznik, spalił się bezpiecznik to wymieniłem, próba odpalenia i nie działa. Sprawdziłem czy dochodzi ropa, okazało się, że nie dochodzi prąd do pompy, ale bezpiecznik cały. Pociągnąłem prąd z akumulatora na krótko do pompy i odpala, ale gasić muszę odłączając akumulator
Najlepsze jest to że mam wrażenie jakby turbo nie załączało się brak reakcji. Jestem załamany bo już nie wiem co mogło się stać, bezpieczniki całe.
Proszę o nakierowanie co mogło się stać bo jeździć się nie da, 100km/h to teraz maksymalna prędkość
A i po 10 sek po zapaleniu silnika zaczyna migać sprężynką na prędkościomierzu (chyba ten znaczek od świec żarowych)
Z góry wielkie dzięku
myślałem że AAZ to tdi :/ przekaźnik 109 działa, załącza się, żeby podpiąć to muszę do serwisu jechać, w łodzi muszę kogoś poszukać kto ma kabelek i mi to sprawdzi
aha i wyjąłem przekaźniki 109 i 103 i odpala na krótko, powinno tak być?
aha i wyjąłem przekaźniki 109 i 103 i odpala na krótko, powinno tak być?
Ostatnio zmieniony ndz lip 26, 2009 18:54 przez gblodz, łącznie zmieniany 1 raz.
AAZ to TDgblodz pisze:myślałem że AAZ to tdi :/
możesz podjechać do uysegogblodz pisze:żeby podpiąć to muszę do serwisu jechać, w łodzi muszę kogoś poszukać kto ma kabelek i mi to sprawdzi
tak będzie ... zasilasz ECU od d.py stronygblodz pisze:aha i wyjąłem przekaźniki 109 i 103 i odpala na krótko, powinno tak być?
http://www.g-lab.plgblodz pisze:ak konkretna osoba to chętnie podjadę tylko czy jakiś kontakt można by było poprosić?