audi a4 2,5 tdi 150 km 99r zgasla niespodziewanie

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

DANIEL LHR
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

audi a4 2,5 tdi 150 km 99r zgasla niespodziewanie

Post autor: DANIEL LHR » śr lip 29, 2009 15:08

witam
jak wtemacie zgasla podczas jazdy , jak ja porzadnie odpowierzylem to odpalila, W baku bylo prawie polowa paliwa, Zainteresowala mnie pompka w baku bo nie jestem pewny czy dziala, Prad dochodzi bo bezpiecznik f 28 jest pod napieciem,
Potrzebuje rozpiske pinów przy pompce przelewowej w baku , moze ktos poratuje jakimi kolorami przewodów zasilana jest ta pompa?
Mierzylem miedzy tymi grubszymi kablami na gniezdzie pompy ale nie pokazuje rezystancji

Awatar użytkownika
leo...
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: leo... » śr lip 29, 2009 15:33

pompa działa dopiero kiedy w baq jest mniej niż połowa paliwa ...

DANIEL LHR
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: DANIEL LHR » śr lip 29, 2009 16:37

tak wiem tym , sek w tym ze paliwa wlasnie jes mniej niz polowa , na bezpieczniku od pompy paliwa jest napiecie wiec sterownik zalączyl przekaznik od pompki , na wtyczce przy smoku na dwuch grubych kablach jest napiecie a jak chce sprawdzic obwod pompy omomierzem to pokazuje ze jest przerwa .
wiec raczej pompka w baku moze kabelki ale watpioe.
Dla pewnosci poprosil bym o pinologie tej wtyczki jest tam ok 5 kabelków z tego co pamietam w tym dwa grubsze

[ Dodano: 30 Lip 2009 21:13 ]
okazalo sie ze pompke ktos wymontowal z baku i zostalo tak przerobione zeby pompa wtryskowa samam mogla zasysac jak jest mniej niz polowa paliwa. Byc moze przez to sie zapowietrzyl lub mniej prawdopodobne ze ma jakis problem z przekaznikiem od ecu
Czasami jak zimny wywala blad suply voltage, poradzcie skad sie bierze ten blad?

Wlasciciel leje do niej bioester z bliskiej , mozliwe zeby zatkalo filtr paliwa lub rozpuscilo jakies weze i uszczelki?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”