witam
jak wtemacie zgasla podczas jazdy , jak ja porzadnie odpowierzylem to odpalila, W baku bylo prawie polowa paliwa, Zainteresowala mnie pompka w baku bo nie jestem pewny czy dziala, Prad dochodzi bo bezpiecznik f 28 jest pod napieciem,
Potrzebuje rozpiske pinów przy pompce przelewowej w baku , moze ktos poratuje jakimi kolorami przewodów zasilana jest ta pompa?
Mierzylem miedzy tymi grubszymi kablami na gniezdzie pompy ale nie pokazuje rezystancji
audi a4 2,5 tdi 150 km 99r zgasla niespodziewanie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Gadatliwa bestia
-
- Gadatliwa bestia
tak wiem tym , sek w tym ze paliwa wlasnie jes mniej niz polowa , na bezpieczniku od pompy paliwa jest napiecie wiec sterownik zalączyl przekaznik od pompki , na wtyczce przy smoku na dwuch grubych kablach jest napiecie a jak chce sprawdzic obwod pompy omomierzem to pokazuje ze jest przerwa .
wiec raczej pompka w baku moze kabelki ale watpioe.
Dla pewnosci poprosil bym o pinologie tej wtyczki jest tam ok 5 kabelków z tego co pamietam w tym dwa grubsze
[ Dodano: 30 Lip 2009 21:13 ]
okazalo sie ze pompke ktos wymontowal z baku i zostalo tak przerobione zeby pompa wtryskowa samam mogla zasysac jak jest mniej niz polowa paliwa. Byc moze przez to sie zapowietrzyl lub mniej prawdopodobne ze ma jakis problem z przekaznikiem od ecu
Czasami jak zimny wywala blad suply voltage, poradzcie skad sie bierze ten blad?
Wlasciciel leje do niej bioester z bliskiej , mozliwe zeby zatkalo filtr paliwa lub rozpuscilo jakies weze i uszczelki?
wiec raczej pompka w baku moze kabelki ale watpioe.
Dla pewnosci poprosil bym o pinologie tej wtyczki jest tam ok 5 kabelków z tego co pamietam w tym dwa grubsze
[ Dodano: 30 Lip 2009 21:13 ]
okazalo sie ze pompke ktos wymontowal z baku i zostalo tak przerobione zeby pompa wtryskowa samam mogla zasysac jak jest mniej niz polowa paliwa. Byc moze przez to sie zapowietrzyl lub mniej prawdopodobne ze ma jakis problem z przekaznikiem od ecu
Czasami jak zimny wywala blad suply voltage, poradzcie skad sie bierze ten blad?
Wlasciciel leje do niej bioester z bliskiej , mozliwe zeby zatkalo filtr paliwa lub rozpuscilo jakies weze i uszczelki?