Siemka,
problem z 3 biegiem zaczał się na początku pojawiać jak dokręciłem 2 do powiedzmy 4000 - 4200 obrotów po czym szybko chciałem zmienić na 3. Aktualnie 3 zaczyna haczyć już przy ok 3 tyś jak pojadę trochę dynamiczniej i szybko wbiję 3.
Zgrzyt przy zmianie z 2 na 3 jest dość nie przyjemny. Wszystkie inne biegi chodzą idealnie i nie ma problemu z redukcją z wyższych biegów na niższe....
Moje pytanie co z tym zrobić? Zdecydowanie coś tam zaczyna padać (synchronizator?) I teraz czy naprawiać tą skrzynię czy szukać jakiejś używki ( tylko że tu nie mam pewności, że za chwilę też coś nie walnie).
Czy ktoś się orientuje gdzie mógłbym ewentualnie zlecić naprawę skrzyni we Wrocławiu i jakiego rzędu są koszty takiej naprawy. Nie liczę że to tania naprawa ale mam nadzieję że poniżej 2000 .
Będę wdzięczny za pomoc..
Problem z 3 biegiem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Tak,masz walnięty synchronizator lub nawet tryb mógł się uszkodzić,ale raczej to pierwsze.er9 pisze:Moje pytanie co z tym zrobić? Zdecydowanie coś tam zaczyna padać (synchronizator?) I teraz czy naprawiać tą skrzynię czy szukać jakiejś używki ( tylko że tu nie mam pewności, że za chwilę też coś nie walnie).
Jeżeli skrzynia nie huczy,nie leje i nie ma luzów,to można naprawiać (przynajmniej wiesz co masz),natomiast jeśli skrzynia już wcześniej zaczynała pokazywać humory,to lepiej rozejrzeć się za jakąś używką.
-
- Gadatliwa bestia
niedawno przerabialem octavie angola po taxi 350kkm i tam tez wyl 3 bieg , czasami zdazalo sie ze cos blokowalo skrzynie , w koncu cos zgrzytnelo i wylupalo kawalek obudowy przy mechanizmie roznicowym.
Zalozylem druga skrzynie za 400 zl i jest git
Zalozylem druga skrzynie za 400 zl i jest git
Ostatnio zmieniony pt lip 03, 2009 22:02 przez DANIEL LHR, łącznie zmieniany 1 raz.
Podbiję trochę temat....
to co zauważyłem rzecz z haczącą trójką pojawia się tylko i wyłącznie jak samochód trochę pojeździ i się rozgrzeje... w momencie kiedy dopiero co ruszę np. po nocnym postoju trójka wchodzi bez zająknięcia...
czy to możliwe że olej w skrzyni już stary i jak się rozgrzeje to za bardzo rozrzedza i jego wymiana powinna pomóc ?
jeśli chodzi o oliwę to czy ta będzie odpowiednia http://www.allegro.pl/item687112216_mot ... ammut.html ??
Pozdrawiam
to co zauważyłem rzecz z haczącą trójką pojawia się tylko i wyłącznie jak samochód trochę pojeździ i się rozgrzeje... w momencie kiedy dopiero co ruszę np. po nocnym postoju trójka wchodzi bez zająknięcia...
czy to możliwe że olej w skrzyni już stary i jak się rozgrzeje to za bardzo rozrzedza i jego wymiana powinna pomóc ?
jeśli chodzi o oliwę to czy ta będzie odpowiednia http://www.allegro.pl/item687112216_mot ... ammut.html ??
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony śr lip 15, 2009 09:12 przez er9, łącznie zmieniany 1 raz.