drżenie kierownicy podczas jazdy powyżej 120 km/H
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
witam
jak w twmacie
problem pojawia sie powyzej 120km/h, zaczyna drzeć kierownica ale tylko przy przyspieszaniu jak sie noge z gazu zdejmnie to wszystko wraca do normy
co to moze być??
koła wywazone, oponki nowiutkie
moze przegób wewnetrzny ??
pozdr.
jak w twmacie
problem pojawia sie powyzej 120km/h, zaczyna drzeć kierownica ale tylko przy przyspieszaniu jak sie noge z gazu zdejmnie to wszystko wraca do normy
co to moze być??
pozdr.
- andrew.zbyrko
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: drżenie kierownicy podczas jazdy powyżej 120 km/H
miałem w 100% identyczny problem w passacie B5, walnięty okazał się przegub wewnętrzny, w którym podczas dodawania gazu czyli ciągu przestawiała się półośka bo był tam luz, i stąd te drgania tylko i wyłącznie podczas dodawania gazuPROGRAF pisze:witam
jak w twmacie
co to moze być??
pozdr.
i jak Kolego co CI wyszło??ja mam ten sam problem i mam niewielki luz na końcówkach drążków i ten gumowy tłumik drgań też naderwany..
P.S. ten tłumik drgań powinien być sztywno czy moze sie ruszac(nie po ośce tylko ogolnie). a po drugi czy ktoś mogłby zmierzyć jaka jest odleglość od zewn przegubu(od piasty prawie) do poczatku tego tłumika drgan??u mnie jest ok 50cm...w/g ksiazki powinno byc 541mm ale mechanik mowil ze to raczej sie mi nie ruszalo wogle bo i mlotkiem walnac to sie nie rusza
Pozdro
sorka za wciecie sie w temat
P.S. ten tłumik drgań powinien być sztywno czy moze sie ruszac(nie po ośce tylko ogolnie). a po drugi czy ktoś mogłby zmierzyć jaka jest odleglość od zewn przegubu(od piasty prawie) do poczatku tego tłumika drgan??u mnie jest ok 50cm...w/g ksiazki powinno byc 541mm ale mechanik mowil ze to raczej sie mi nie ruszalo wogle bo i mlotkiem walnac to sie nie rusza
Pozdro
sorka za wciecie sie w temat
u mnie w mk4 kiera bije przy 70km/h. byłem prostować alufelgi i drganie jest zdecydowanie mniejsze ale dalej jest. Tuleje wahacza , tarcze wymienione, drążki niby ok, na dniach idę na zbieżność może gdzieś tam tkwi problem. zastanawiam się nad tym przegubem wewnętrznym...