termostat auto na kanale a nie wiem co zrobic
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Ma gadane
termostat auto na kanale a nie wiem co zrobic
wiutam kupilem termostat niby do golfa 4 tdi ale po wyciagnieciu starego okazalo sie ze jest wygladem inny tzn dluzszy i nei wiem co zrobic dla porownania zrobilem zdjecie czy ktos na tej podstawie moze powiedziec czy dobry termostat kupilem?dodam ze ten nowy to ten nizszy
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Ma gadane
zwróć ten co masz a szukaj kierując się oryginalnym numerem odpowiednim do Twego silnika z tego rocznika czyli 044 121 113
Ostatnio zmieniony śr lip 01, 2009 19:05 przez Sztomel, łącznie zmieniany 2 razy.
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
tylko widzę, ze kupiłes kolego termostat firmy Vernet (francuzki), a do VW dedykowane są Wahlery (niemieckie)
poniżej masz link do fotoporady, w której jest zdjęcie jednego i grugiego termostatu:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... tu+1.4+abd
napisałem dlatego, abyś później nie miał problemów z niedogrzanym lub przegrzanym silnikiem - Vernety są do tego zdolne...
poniżej masz link do fotoporady, w której jest zdjęcie jednego i grugiego termostatu:
napisałem dlatego, abyś później nie miał problemów z niedogrzanym lub przegrzanym silnikiem - Vernety są do tego zdolne...
-
- Ma gadane
Termostat jest firmy Wahler tylko niestety sprzedali mi do benzyniaka a nie do TDI ale już wymieniłem na odpowiedni więc temat do zamknięcia. Dzięki za pomocprezesso pisze:tylko widzę, ze kupiłes kolego termostat firmy Vernet (francuzki), a do VW dedykowane są Wahlery (niemieckie)
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
No ja miałem 2 lata francuza Verneta, to cały czas miałem na budziku temp. ok. 75-80 stopni, pewnego dnia postanowu\iłem wymienić na nowy - też verneta - okazał się jeszcze gorszy od tego starego co miałem - silnik trzymał ledwo 70 stopni, aż wreszcie zakupiłem Wahlera - temp. 85-90 stopni - i tak powinno być.
Francuski Vernet może działać dobrze np. z silnikami opla/renault itp... ale z VW się nie sprawdza.
Francuski Vernet może działać dobrze np. z silnikami opla/renault itp... ale z VW się nie sprawdza.
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt: