Problem z licznikiem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Problem z licznikiem
Mam golfa 1v moj licznik chodzi tylko nie nabija kilometrow.
co to morze byc i jak to naprawic, czy morze trzeba wymienic caly licznik
co to morze byc i jak to naprawic, czy morze trzeba wymienic caly licznik
- kendzior152
- Mały gagatek
- Kontakt:
Clickodsyłam, może znajdziesz coś dla siebie, ale wymiana licznika to nieduży koszt, wiec sie zastanów. Pozdrawiam
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Michaś_1977, bo ma kontrolkę do świec żarowychMichaś_1977 pisze:Najprawdopodobniej wytarła się któraś z zębatek,tylko nie mogę zrozumieć co ma wspólnego licznik z silnikiem diesla ...
A co do tematu, to bez wyjęcia licznika się nie dowiesz. Mogła się śruba zluzować od ślimaka i mógł się on odsunąc od zębatki tego mechanizmu bębenkowego. Niedawno rozbierałem prędkościomierz i ten mechanizm jest dość prosty. Sprawdź, jeżeli uszkodzone któreś tryby to raczej licznik do wymiany
-
- Nowicjusz
-
- Ma gadane
- Kontakt:
Podepnę się pod temat... Kiedyś chciałem dostać się do swojego by wymienić żarówki ale uniemożliwił mi jego wyjęcie prawdopodobnie uszkodzony klips od gniazda gdzie przychodzi linka prędkościomierza... nie ma owej części, którą należy nacisnąć by linka wyszła(albo ja nie potrafię jej namierzyć po omacku ) Czy jest jakaś inna możliwość wyjęcia licznika np. odpinając linkę ze skrzyni i czy nie uszkodzę w ten sposób czegoś?
zdejmij dolną półkę pod kierownicą, będziesz miał lepszy dostęp licznika i do końcówki linki. A jeżeli faktycznie jest klips ułamany to ta linka trzyma się jakimś cudem na "słowo honoru". Jak u mnie pękła końcówka plastikowa to cały czas mi się ślimak wysuwał i denerwował mnie cykaniem podczas jazdy
VW GOLF II “Quadratisch. Praktisch. Gut.”