ja ostatnio wymieniałem rozrząd (silnik ALH) części + robocizna + ustawienie na kompie w cenie 860 zł.
Rozrząd oczywiście oryginalny VW, bez pompy wody (mechanik nie wymieniał, bo nie "ciekła", ani nie miała luzów). Pasek "wzmacniany" i mam spokój na 90 tys kilometrów.
WAŻNE JEST USTAWIENIE. Ja na przykład wczesniej miałem źle ustawiony zapłon i trudno palił jak był zimny, ale poprzedni rozrząd robił chyba jakiś kowal. Teraz jest IDEALNIE.
rozrząd (a termostat przy okazji)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- FILIP_1988
- Ma gadane
Mozesz a nawet powinienies na kluczy
Sciagasz gorna oslone paska rozrzadu i masz kolo pompy popuszczasz 3 srubki na kluczyk 13 i regulijesz w odpowiednia strone (zalezy czy chcesz opuznic czy przyspieszyc) oczywiscie kozystajac z Vag-a
Engine 01-Basic Setting 04-kanal 00 druga wartosc
lub Tdi timming w dolnym prawym rogu
Wymagana wartosc to bodajrze 51
Sciagasz gorna oslone paska rozrzadu i masz kolo pompy popuszczasz 3 srubki na kluczyk 13 i regulijesz w odpowiednia strone (zalezy czy chcesz opuznic czy przyspieszyc) oczywiscie kozystajac z Vag-a
Engine 01-Basic Setting 04-kanal 00 druga wartosc
lub Tdi timming w dolnym prawym rogu
Wymagana wartosc to bodajrze 51
,,Kto się pyta jest głupcem przez chwilę, ten który się nie pyta jest głupcem przez całe życie."