podczas gaszenie bardzo trzęsie silnikiem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
podczas gaszenie bardzo trzęsie silnikiem
Witam wszystkich włascieli vw
Mam jedno pytanie nt. moje autko vw golf III podczas gaszenia bardzo trzęsie silnikiem.
Prosze o jakies podpowiedzi
Mam jedno pytanie nt. moje autko vw golf III podczas gaszenia bardzo trzęsie silnikiem.
Prosze o jakies podpowiedzi
Ostatnio zmieniony wt cze 02, 2009 23:22 przez TOMEK0273, łącznie zmieniany 1 raz.
Zmień mechaników! niech sie wezmą za kosiarki do trawy choć teraz sa tak zaawansowane że nie jestem pewien czy dadzą rade to że poduchy nowe to nic nie znaczy,masz napewno poduche hydrauliczna?czy normalny zamiennik z gumy?moze byc tez żle wspawana siatka elastyczna tłumika a i pewnie poduchy dokrecali bez uruchomienia jak silnik podniesli na podnośniku,kliknij szukajke i zamiast słuchać tych magików poczytaj ,gdzieś o tym tu czytałem.
Łącze elastyczne jest jeszcze oryginalne choć siatka zaczyna sie rozchodzić, samochód napewno nie był po wypadku,poduchy wymieniłem na takie jak były lecz innego producenta napewno nie najtańsza tandeta.jaaano pisze:Zmień mechaników! niech sie wezmą za kosiarki do trawy choć teraz sa tak zaawansowane że nie jestem pewien czy dadzą rade to że poduchy nowe to nic nie znaczy,masz napewno poduche hydrauliczna?czy normalny zamiennik z gumy?moze byc tez żle wspawana siatka elastyczna tłumika a i pewnie poduchy dokrecali bez uruchomienia jak silnik podniesli na podnośniku,kliknij szukajke i zamiast słuchać tych magików poczytaj ,gdzieś o tym tu czytałem.
Zastanawia mnie fakt , iż dużo słabiej częsie silnikiem kiedy jest jeczcze dobrze nie rozgrzany natomiast znacznie mocniej po dobrze zagrzanym.Czy moż to być sprawka tego zaworu który odcina dopływ paliwa, jeszcze podaj dokładnie sposób na wymianę poduszek z tego co piszesz to rozumie że powini je dokręcać na zapalonym silniku.
dzięki za podpowiedz
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
u mnie tz tak jest i ani poduchy ani łącznik wydechu, niby czemu ma drgać silnik od źle wspawanego łącznika??, mówimy tu o niewielkim błędzie wspawania kilka mm, siatka ma tłumić drgania a jak jest troszkę napięta to nic nie powinno się dziać, w mk2 benzyna masz np. bez łącznika i nic nie drga, choc to nie diesel, ale silnik też ma jakieś drgania.
ja mam poduchy ok i łącznik też zmieniałem i dalej bez zmian, w mk3 1z i ahu to chyba standard, nie wiem jak w afn ale chyba to samo, taka konstrukcja zawieszenia.
w nowszych silnikach dodatkowo jest klapa gasząca i to robi robotę.
ja mam poduchy ok i łącznik też zmieniałem i dalej bez zmian, w mk3 1z i ahu to chyba standard, nie wiem jak w afn ale chyba to samo, taka konstrukcja zawieszenia.
w nowszych silnikach dodatkowo jest klapa gasząca i to robi robotę.
- bradley
- Forum Master
Moj silnik czasem "brutalnie" sie gasi ze zatrzesie nim na boki.
W nowych silnikach zastosowano klape gaszaca, wiec moze to ma jakis zwiazek z "bledami mlodosci" ?
W nowych silnikach zastosowano klape gaszaca, wiec moze to ma jakis zwiazek z "bledami mlodosci" ?
VW Vento 1.9TDI 1Z++ :)
[i]Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0[/i]
[i]Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0[/i]