z innej beczki.. opinie na temat audi 80 1.6 tdIC
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
z innej beczki.. opinie na temat audi 80 1.6 tdIC
witam
pytanie troche z innej beczki ale mysle że ktoś będzie miał coś do powiedzenia na ten temat.
kolega szuka auta z silnikiem diesla. ma być niezawodne, proste trwałe i w miare wygodne i zastanawia się nad audi 80 B# z silnikiem TD 1.6 . jak to jeżdzi. wiem że tam jest silnik SB z intercoolerem więc koło 80 KM ma. opłaty nie drogie bo to tylko 1.6 . przebiegi jakie robi to około 25 tyś km rocznie. kosmiczne przyśpieszenie nie jest potrzebne więc myśle że te 80 km wystarczy. musi bys oszczędne bo to jeszcze student i prace tylko dorywcze. aha no i ten silnik przepali bioester.( kolega mieszka koło stacji paliw" bliska" wiec ma bio po 2.99.
wszelkie opinie mile widziane
pytanie troche z innej beczki ale mysle że ktoś będzie miał coś do powiedzenia na ten temat.
kolega szuka auta z silnikiem diesla. ma być niezawodne, proste trwałe i w miare wygodne i zastanawia się nad audi 80 B# z silnikiem TD 1.6 . jak to jeżdzi. wiem że tam jest silnik SB z intercoolerem więc koło 80 KM ma. opłaty nie drogie bo to tylko 1.6 . przebiegi jakie robi to około 25 tyś km rocznie. kosmiczne przyśpieszenie nie jest potrzebne więc myśle że te 80 km wystarczy. musi bys oszczędne bo to jeszcze student i prace tylko dorywcze. aha no i ten silnik przepali bioester.( kolega mieszka koło stacji paliw" bliska" wiec ma bio po 2.99.
wszelkie opinie mile widziane
rysiu_89, audi jest dość ciężkie i przez to troszkę więcej pali oraz jest ociężałe.
jako miłośnik glofa wiesz że polecę Ci golfa.
O audi mogę Ci powiedzieć że jest w miarę komfortowe ale bardzo miękkie i to nie każdy lubi bo ja na przykład nie mogę jeździć bardzo miękkimi pojazdami.
do golfa części śa tańsze oraz jeśli trafi na silnik SB to wystarczy podmienić turbo na T3 i w trasie mże palić nawet ciut poniżej 4l/100km pod warunkiem że będzie spokojnie jeździł.
Wadą w/w turbiny jest opóźnienie z jakim zaczyna pompować po wciśnięciu pedału gazu ale do tego można i przywyknąć a w pewnych sytuacjach jest zaletą
Ja mam w drugim Golfie silnik JR z dołożonym IC od SB i jest i dynamiczny i bardzo oszczędny przy spokojnej jeździe.
taj jeździ w/w golf:
[youtube][/youtube]
a tak już tylko Audi na bezdymnej dawce:
[youtube][/youtube]
jako miłośnik glofa wiesz że polecę Ci golfa.
O audi mogę Ci powiedzieć że jest w miarę komfortowe ale bardzo miękkie i to nie każdy lubi bo ja na przykład nie mogę jeździć bardzo miękkimi pojazdami.
do golfa części śa tańsze oraz jeśli trafi na silnik SB to wystarczy podmienić turbo na T3 i w trasie mże palić nawet ciut poniżej 4l/100km pod warunkiem że będzie spokojnie jeździł.
Wadą w/w turbiny jest opóźnienie z jakim zaczyna pompować po wciśnięciu pedału gazu ale do tego można i przywyknąć a w pewnych sytuacjach jest zaletą
Ja mam w drugim Golfie silnik JR z dołożonym IC od SB i jest i dynamiczny i bardzo oszczędny przy spokojnej jeździe.
taj jeździ w/w golf:
[youtube][/youtube]
a tak już tylko Audi na bezdymnej dawce:
[youtube][/youtube]
w sumie to nie ja chce kupić audi tylko kolega więc pytam w jego imieniu, ja mam golfa mk3
nie wiem czemu ale kolega nie chce golfa II, powody?? uwaga cytuje jego słowa" bo wygląda staro, ma śmieszne lampy okrągłe, jest kwadratowy i kanciasty w środku, bo gnije i sie psuje i co najśmieszniejsze nie lubi suwakowej regulacji ogrzewania, a w audi są właśnie pokrętła, no i audi to sedan i ten ocynk"
podkreślam że to słowa kolegi, ja miałem mk2 i gdyby nie był w takim stanie jakim był to chętnie ym go zostawił sobie
nie wiem czemu ale kolega nie chce golfa II, powody?? uwaga cytuje jego słowa" bo wygląda staro, ma śmieszne lampy okrągłe, jest kwadratowy i kanciasty w środku, bo gnije i sie psuje i co najśmieszniejsze nie lubi suwakowej regulacji ogrzewania, a w audi są właśnie pokrętła, no i audi to sedan i ten ocynk"
podkreślam że to słowa kolegi, ja miałem mk2 i gdyby nie był w takim stanie jakim był to chętnie ym go zostawił sobie
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: mk3
- Silnik: 1Z
- Kontakt:
niech kolega pomysli o Jettcie, nie ma okrągłych lamp, sedan tylko zostaje regulacja suwakowarysiu_89 pisze:nie wiem czemu ale kolega nie chce golfa II, powody?? uwaga cytuje jego słowa" bo wygląda staro, ma śmieszne lampy okrągłe, jest kwadratowy i kanciasty w środku, bo gnije i sie psuje i co najśmieszniejsze nie lubi suwakowej regulacji ogrzewania, a w audi są właśnie pokrętła, no i audi to sedan i ten ocynk"
albo do golfa niech zaszczepi deskę z MK3anaba255 pisze:niech kolega pomysli o Jettcie, nie ma okrągłych lamp, sedan tylko zostaje regulacja suwakowarysiu_89 pisze:nie wiem czemu ale kolega nie chce golfa II, powody?? uwaga cytuje jego słowa" bo wygląda staro, ma śmieszne lampy okrągłe, jest kwadratowy i kanciasty w środku, bo gnije i sie psuje i co najśmieszniejsze nie lubi suwakowej regulacji ogrzewania, a w audi są właśnie pokrętła, no i audi to sedan i ten ocynk"
heh kolega był oglądać jedna b3 bo akurat była w okolicy i stwierdzil że to nie dla niego bo on potrzebuje rozkładane siedzenia z tyłu a w audi jak wiadomo za tylna kanapa jest zbiornik paliwa. kolega stwierdził że przez wakacje dozbiera i kupi b4 tdi , zobaczymy jak to bedzie. tydzien temu kuzyn sobie kupił takie cudo 94 rok tdi i powiem że całkiem przyjemne autko i bardzo wygodne