Regeneracja Turbiny
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
dzwoniłem do turbo-rfk dzisiaj bo też mam problem z turbiną-łapie notlauf i odcina się na trasie.
Czyściłem kierownice-g.wielkie to dało-wydatek pieniędzy w błoto.
Ta firma robi turbinę za 600 pln lub za 1000 pln jak stwierdzi że coś z wirnikiem jest nie tak (wtedy wyważają).
Ale kogo zapytam to poleca inną firmę.
Generalnie regenerowana turbina kosztuje około 1000 pln-standardowa cena.
Nie wiem co oni za 600 pln tam zrobią-może dadzą radę.
Czyściłem kierownice-g.wielkie to dało-wydatek pieniędzy w błoto.
Ta firma robi turbinę za 600 pln lub za 1000 pln jak stwierdzi że coś z wirnikiem jest nie tak (wtedy wyważają).
Ale kogo zapytam to poleca inną firmę.
Generalnie regenerowana turbina kosztuje około 1000 pln-standardowa cena.
Nie wiem co oni za 600 pln tam zrobią-może dadzą radę.
AUTO MA CIESZYĆ OKO-VW GOLF IV BLACK
Ja zapłaciłem 700 PLN za podstawową regeneracje, tj. wymiane całego środka. Jezeli chodzi o polecanie to pytalem sie profesorow z PWr we Wrocku i to oni mi powiedzieli ze tam jest najlepiej. Mysle ze wiedza co mowia !!! No i ta gwarancja 24 m-ce tez bardzo duzo mowi !!! Podobalo mi sie tez podejsci do klienta takze ja POLECAM ten zakladcowboy pisze:uzzi, grzybsi, koledzy, warto podać koszt regeneracji w w/w zakładach, które polecacie..
Hmm...ja osobiście jestem zadowolony z usług TURBO-RKF , zapłaciłem 600 zł i auto teraz szaleje na szosie , dostałem nową gruszkę podcisnienia (ten zawór przy turbo) nową geometrię ( łopatki) , wszystkie przewody i zawór EGR zostały wyczyszczone i zmienione wężyki podciśnienia (wszystkie) , oraz dostałem zastępcze auto na czas roboty , dodatkowo sprawdzono mi wirnik (ale nie wymagał wymiany). Wiadomo że każdy innaczej będzie odbierał usługi tej samej firmy , ja natomiast sobię chwalę .Pozdro.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
witajcie.Miałek kiedys bmw TDSa z padnieta turbina.regenerowałem własnie we Wrocławiu(200km od domu) bo kilku znajomych tam robiło i miałem pewnmośc ze maja wywazarke do turbin.Zapłaciłem 800zł i w 8 godziń mi to zrobili.
nie mam adresu ale nr telefonu.Jesli ktos zna Wrocław to było koło Tulipan Pakr(centum Handlowe)
Nr com 692-487-450 polecam.(maja tez zregenerowane turbiny w Gliwicach na giełdzie oddajesz tylko swoja na wymiane)
nie mam adresu ale nr telefonu.Jesli ktos zna Wrocław to było koło Tulipan Pakr(centum Handlowe)
Nr com 692-487-450 polecam.(maja tez zregenerowane turbiny w Gliwicach na giełdzie oddajesz tylko swoja na wymiane)
VW
grzybsi -mogłem Ciebie posłuchać i iść to RKF
byłem dzisiaj w turobserwis na klimasa ze swoją turbiną
UWAGA TUBOSERWIS.PL NA KLIMASA TO PORAŻKA
umówiłem się tydzień wcześniej na sobotę,w czwartek specjalnie potwierdzałem przyjazd-bo mam 50 km do nich,umówiłem się na 8.00
przyjeżdżam a tam jacyś pracownicy robią stare turbiny-mówię że byłem umówiony-a tu nikt nic nie wie i nawet nie raczy się dowiedzieć,dzwoniłem na komórkę do właściciela kilkukrotnie-nie odbierał wogóle-czekałem 45 min i się zabrałem
Z tego co mówił mi pracownik-nie mają kompa wogóle,nie sprawdzają nic tzn to o czym pisze grzybsi,nic nie wymieniają tylko montują w ciemno zregenerowaną turbinę
Chciałem zapytać pracowników co regenerują-nie byli mi w stanie odpowiedzieć.
Sprzęt mieli do wyważania i pozostały z czasów Chucka Norisa.
Do tej pory nawet nikt do mnie nie oddzwonił.
UWAGA NA TEN TUROBSERWIS.PL!
byłem dzisiaj w turobserwis na klimasa ze swoją turbiną
UWAGA TUBOSERWIS.PL NA KLIMASA TO PORAŻKA
umówiłem się tydzień wcześniej na sobotę,w czwartek specjalnie potwierdzałem przyjazd-bo mam 50 km do nich,umówiłem się na 8.00
przyjeżdżam a tam jacyś pracownicy robią stare turbiny-mówię że byłem umówiony-a tu nikt nic nie wie i nawet nie raczy się dowiedzieć,dzwoniłem na komórkę do właściciela kilkukrotnie-nie odbierał wogóle-czekałem 45 min i się zabrałem
Z tego co mówił mi pracownik-nie mają kompa wogóle,nie sprawdzają nic tzn to o czym pisze grzybsi,nic nie wymieniają tylko montują w ciemno zregenerowaną turbinę
Chciałem zapytać pracowników co regenerują-nie byli mi w stanie odpowiedzieć.
Sprzęt mieli do wyważania i pozostały z czasów Chucka Norisa.
Do tej pory nawet nikt do mnie nie oddzwonił.
UWAGA NA TEN TUROBSERWIS.PL!
- vwer2
- Sprzedawca
- Kontakt:
Ja regenerowałem swoją turbinkę w "Turbo Exspert" we Wrocławiu na Jerzmanowskiej 17
Dwóch młodych sprytnych chłopaków regenerują turbinki na oczach klienta i sprawdzają.
Zapłaciłem 600 zł i do dziś hula . Dostałem gwarancje na piśmie na 12 mieś.
dla zainteresowanych podaje tel .0 667 121 663 .
Dwóch młodych sprytnych chłopaków regenerują turbinki na oczach klienta i sprawdzają.
Zapłaciłem 600 zł i do dziś hula . Dostałem gwarancje na piśmie na 12 mieś.
dla zainteresowanych podaje tel .0 667 121 663 .
TECH-AUTO MECHANIKA POJAZDOWA ELEKTRONIKA . WULKANIZACJA Komputerowe wyważanie kół. VAG WROCŁAW
tel. 694 379 076
Części z demontażu Golf 4 Octavia Polo 9 N
tel. 694 379 076
Części z demontażu Golf 4 Octavia Polo 9 N
Zrobiłem turbinę w tej firmie:
TURBO-RKF We Wrocławiu na ulicy ROBOTNICZEJ 22 tel.502-822-105.
Tą firmę gorąco polecam.
Chłopaki są chętni pomóc-zapłaciłem 600 pln-mam nową geometrię,przewody i zawór EGR.Nie naciągli mnie na wymianę całej turbiny za 1000 pln-bo po co.
Sztuką jest sprawdzić wszystko,rozwiązać problem i wymienić to co potrzeba.
Warto tam pojechać-nei naciągają i za mała kasę robią dobrą robotę.
Miałem mega problemy z turbiną-non stop zatarte kierownice.
Teraz auto lata jak dawniej.
polecam
TURBO-RKF We Wrocławiu na ulicy ROBOTNICZEJ 22 tel.502-822-105.
Tą firmę gorąco polecam.
Chłopaki są chętni pomóc-zapłaciłem 600 pln-mam nową geometrię,przewody i zawór EGR.Nie naciągli mnie na wymianę całej turbiny za 1000 pln-bo po co.
Sztuką jest sprawdzić wszystko,rozwiązać problem i wymienić to co potrzeba.
Warto tam pojechać-nei naciągają i za mała kasę robią dobrą robotę.
Miałem mega problemy z turbiną-non stop zatarte kierownice.
Teraz auto lata jak dawniej.
polecam
Tak z ciekawości , zawoziłeś do nich wymontowaną turbinę ???ANDRE1213 pisze:Chłopaki są chętni pomóc-zapłaciłem 600 pln-mam nową geometrię,przewody i zawór EGR
Tak może poza tematem , gorąco polecam Turbo-Tec ze Śląska , profi robota i 24miesiace gwarancji : http://www.turbo-tec.eu/pl/
Ostatnio zmieniony ndz maja 17, 2009 10:41 przez homsky, łącznie zmieniany 1 raz.
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stats/20938][img]http://www.motostat.pl/user_images/20938/icon5.png[/img][/url]
nic nie zawoziłem-podjechałem autem i po 4 godzinach oddali mi sprawne auto.
Wymienili wadliwe części mojej turbiny-geometrię,posprawdzali całą resztę.
Wymiana turbiny swojej na regenerowaną jest wtedy jak są poważne usterki turbiny.
W większości przypadków wystarczy zrobić to co mi zrobili i będzie git.
A tak-naciągają na wymiany reegenerowanych turbin za 1000 pln-w większośc przypadków niepotrzebnie.
Wymienili wadliwe części mojej turbiny-geometrię,posprawdzali całą resztę.
Wymiana turbiny swojej na regenerowaną jest wtedy jak są poważne usterki turbiny.
W większości przypadków wystarczy zrobić to co mi zrobili i będzie git.
A tak-naciągają na wymiany reegenerowanych turbin za 1000 pln-w większośc przypadków niepotrzebnie.
Witam, ja mam taki problem iż bierze mi strasznie olej, wszyscy mechanicy mowia ze to turbo, OK, dużo tu stron a nie chciało mi sie czytac wszystkiego, która będzie najlepsza firma w regeneraci i byłoby dobrze blisko Opola, mechanicy mówili że odrazu dają zregenerowane turbiny, czy to oznacza że jak pojade do nich to na miejscu mi to moga zrobić? zdemontowac starą i wmontować nową?
-
- Nowicjusz
regeneracja turbosprężarka
witam w tamtym roku mialem spory problem
mianowicie przerwal mi się przewód od filtra powietrza i cos sie dostało do turbiny i zniszczyło ją , szukalem serwisu w warszawie każdy mówił diagnoze turbo na szrot koszt naprawy w zalezności od serwisu od 1600 do 2500zł , kolega mi polecił regeneracje w Pruszkowie , podjechalem ocenili zepsucie ,okazalo sie że wirnik był uszkodzony od strony zasysanego powietrza i luzy reszta ok , koszt naprawy 800zł , juz zrobiłem 40tys km i wszystko ok. jedyna rada to znaleźć dobry i uczciwy serwis turbo , ja juz znalazlem jak ktoś chce można podjechać i zapytać o wycenę regeneracji za darmo tel 507 034 256
mianowicie przerwal mi się przewód od filtra powietrza i cos sie dostało do turbiny i zniszczyło ją , szukalem serwisu w warszawie każdy mówił diagnoze turbo na szrot koszt naprawy w zalezności od serwisu od 1600 do 2500zł , kolega mi polecił regeneracje w Pruszkowie , podjechalem ocenili zepsucie ,okazalo sie że wirnik był uszkodzony od strony zasysanego powietrza i luzy reszta ok , koszt naprawy 800zł , juz zrobiłem 40tys km i wszystko ok. jedyna rada to znaleźć dobry i uczciwy serwis turbo , ja juz znalazlem jak ktoś chce można podjechać i zapytać o wycenę regeneracji za darmo tel 507 034 256
Turbo RKF na Robotniczej
Serwisowalem turbine na Robotniczej, bardzo przyjemny gosc, wszystko wyjasnil, zrobil porzadnie i na dodatek nie zdarl ze mnie niepotrzebnie. wymienil tylko to co trzeba, reszte zdiagnozowal i to co dzialalo prawidlowo zostawil nie kasujac bez sensu kasy. Na prawde warto tam naprawiac turbine. Wymienilem tez u niego olej, dobre ceny. Tu sa na niego namiary - Turbo RKF. Polecam
[url=http://moteo.pl/samochod/Audi-A4-S4-817]Moje Audi A4[/url]