Koledzy a czy ta kontrolka w drzwiach kierowcy, to nie jest czasem informacja o podwójnym ryglowaniu drzwi?
![Neutral :|](./images/smilies/icon_neutral.gif)
I mam jeszcze pytanie.
Mianowicie mam jakiś alarm w mojej Borze. Centralka do włączania/wyłączania alarmu jest w komorze silnika. Do scyzoryka mam jeszcze taki mały kluczyk do alarmu. Nie wiem czy jest to alarm fabryczny, czy jakaś dokładka bo autko zostało sprowadzone z Włoch i nic nie kumam z papierów
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
Na kluczyku i centralce jest znaczek w kształcie rzymskiej jedynki -> "I" Jak włączę alarm w centralce uaktywnia się razem z zamknięciem samochodu czy to pilotem w kluczyku czy to samym kluczykiem. Zaczyna wyć jak np. otworzy się maskę albo bagażnik. W środku są oczywiście dwie czujki ruchu. Alarm uaktywnia się też kiedy zamknę samochód od wewnątrz - przyciskiem na drzwiach kierowcy. I to właśnie mnie najbardziej wkurza
![grrr :grrr:](./images/smilies/grrr.gif)
bo nie mogę się zamknąć w samochodzie od środka a to jest przydatne np. jak stoi się na światłach. Nie wiecie może czy da się tak zrobić aby alarm nie uaktywniał się po zamknięciu samochodu od wewnątrz?