Temperatura silnika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Temperatura silnika
Witam, mam problem, wskaźnik temperatury płynu chłodzącego w moim golfie nigdy nie dochodzi nawet do połowy, po rozgrzaniu silnika znajduje się zawsze pomiedzy białym polem a połową skali, przy nadmiernym nagrzewaniu, np. w korku dochodzi czasem do połowy ale nigdy jej nie przekacza. Czy jest to normalne czy jest to jakis problem i silnik pracuje niedogrzany ? Dodam, że jest to model z 87 roku, silnik JR, nigdy nie miałem z nim żadnych problemów, pali w normie, jeździ bardzo dobrze.
- BENITO
- Forum Master
- Kontakt:
W mk2 też mam uwalony wskaźnik. Mi pokazuje 2/3 a przy 3/4 włącza się wentylator, a temperatura jest prawidłowa.
Ostatnio zmieniony śr lip 30, 2008 17:27 przez BENITO, łącznie zmieniany 1 raz.
Powrót do korzeni, GTD to jest to.
-
- Nowicjusz
U mnie sytuacja wygląda następująco( golf mk2 1.6 td [1V] )
Podczas jazdy temperatura stoi na środku wskaźnika( tak chyba powinno być).
Jednak po dłuższym postoju w korku, na światłach temperatura dochodzi do przed ostatniej kreski (czyli ponad 3/4 skali), wtedy również włącza się wentylator jednak temperatura nie spada. Dodam jeszcze że zmieniłem termostat ( firma WAHLER ).
Myślę że wentylator powinien się włączać chwile po otwarciu termostatu ( u mnie termostat otwiera się gdy wskaźnik jest na samym środku ).
Czy może być to wina niesprawnego czujnika od włączania wentylatora?????
Podczas jazdy temperatura stoi na środku wskaźnika( tak chyba powinno być).
Jednak po dłuższym postoju w korku, na światłach temperatura dochodzi do przed ostatniej kreski (czyli ponad 3/4 skali), wtedy również włącza się wentylator jednak temperatura nie spada. Dodam jeszcze że zmieniłem termostat ( firma WAHLER ).
Myślę że wentylator powinien się włączać chwile po otwarciu termostatu ( u mnie termostat otwiera się gdy wskaźnik jest na samym środku ).
Czy może być to wina niesprawnego czujnika od włączania wentylatora?????