Ustawienie rozrządu w automacie

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Lishoo
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Ustawienie rozrządu w automacie

Post autor: Lishoo » pn maja 04, 2009 14:21

Witam czy ktoś wie jak dokładnie ma być ustawiony rozrząd w automacie?
Pompa zablokowana, wałek rozrządu też, wątpliwości budzi tylko znak na kole zamachowym.

Obrazek

Jak widać na obrazku pod numerem 5, u góry jest dla ASB a niżej dla MSB i tu wszystko niby jest jasne, 0 ma wypadać z lewej strony, pół ma być widoczne, a pół nie.

Problem pojawia się przy ustawieniu, jak się patrzy prosto z góry na ten znak to jest ok, jednak jak popatrzy się na to trochę z boku to 0 wypada już całkiem inaczej.

No i moje pytanie, czy należy na to patrzyć prostopadle z góry, czy troszkę z boku tak żeby było widać tak jak na poniższym rysunku gdzie czerwona kreska to góra tego nadlewu, a niebieska dół. A może ta czerwona to w ogóle coś innego jest ? sam już nie wiem :(

Obrazek

roman58
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: roman58 » pn maja 04, 2009 19:54

Popatrz na to prostopadle a jak nie masz dostępu to weź lusterko i do lusterka wypróbuj jak najlepszą obcje.

Lishoo
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Lishoo » śr maja 06, 2009 13:12

Nie no, dostęp jest ok, widać dobrze, tylko zastanawiam się jak to ma być ustawione, bo za '0' jest jeszcze taka kreska |
Jak ustawię zero patrząc prosto z góry to ta kreska jest nad taką wypustką, a jak ustawię trochę z boku to jest tak jakby dokończeniem tej wypustki. No i to nie daje mi spokoju.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”