czy wyłączenie silnika szkodzi...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Wiesz to o czym my piszemy to są subiektywne odczucia, czyli ten "świst" bo to przecież dla każdego ździebko inaczej będzie Jedne turbiny "świtają" inne nie, lub jest to prawie niesłyszalne. Czy poza tym dziwnym odgłosem zauważyłeś coś jeszcze?? Spadek mocy, dymienie (nadmierne) , duże zużycie oleju ??? Czy jest coś poza tym dźwiękiem więcej co Cię niepokoi?? I czy jesteś pewien że to turbo,a nie np, jakieś nieszczelności w wydechu?? Wiesz ja nie wiem jaki odgłos wydaje twoja turbosprężarka, więc staram się szukać też innej przyczyny tego "odgłosu" jak tylko samo turboByku21 pisze:To znaczy???Nie powinno być słychać tego całego świstu???
Już przeczytałem i jestem podobnego zdania,a tamten cały mechanik upiera się,bo czyta to ze mną,że nic się nie stanie,bo turbina ma chodzić i koniec...
[ Dodano: 05 Maj 2009 21:07 ]
Szczelność jest w porządku,bo sprawdzałem wszystkie gumy i przewody...Zauważyłem,że na turbinie pojawił się olej..
[ Dodano: 05 Maj 2009 21:07 ]
Szczelność jest w porządku,bo sprawdzałem wszystkie gumy i przewody...Zauważyłem,że na turbinie pojawił się olej..
Sprzedam tłokorozdzielacz z falą z pompy 11mm
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Dasz radę strzelić fotkę tej turbosprężarki ???Szczelność jest w porządku,bo sprawdzałem wszystkie gumy i przewody...Zauważyłem,że na turbinie pojawił się olej..
Może by się zdało żeby ktoś Ci to turbo obejrzał?? Wrzuć wątek na Twoje forum regionalne, i może ktoś się znajdzie kto Ci pomorze Jest tylu "kumatych" ludzi na forum więc warto spróbować..
to może jeszcze przeczytaj:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=76553