Problem ze skrzynią biegów ciężko wchodzą biegi
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Problem ze skrzynią biegów ciężko wchodzą biegi
Witam wszystkich mam taki problem po wyrzuceniu na luz ( oczywiście prz dojeźdzaniu do swiatłe występują drgawki słynne ) mam problem z wrzuceniem 1 ta jakbym nie dociskał sprzęgła do końca take dziwne zjawisko jakby nie wysprzeglało mi musze naprawde mocno cisąć lewarek zmiany biegów żeby wrzucić 1 to samo się dzije jak chcem szybko zmienić bieg z np. 2 na 3 też czasami występuję słynny Dentysta !!! grrrrrrrrrr więc tu moje pytanie do was co może powodować tą przpadłość wiem że najlepiej było by się przejechać i zobaczyć ale chcę przynajmniej wiedziec co może powodować ten efekt zebym nie był zielony przy mechanikach Autko to VW Golf MK IV 1.9 TDI 110kM AHF 190 000 km najechane (raczej nie kęcone) 5 biegowa skrzynia i nadmieniam tu że występują drgawki przy dojeżdżaniu do świateł i na postoju tzn. pojazd drga nie równa praca silnika ! . Pozdrawiam i Prosze was o Pomoc
Witaj !
Sprawdź pompe vacum czy jest szczelna...bo m.in. przez to te drgawki wystepują.
Co do przebiegu to nie ździw się ale napewno tyle nie ma...dodaj 100 tys.
co do biegów ..wymien sprzegło a zobczysz różnicę...mam ten sam model silnika najechane 260 tys auto jest z 99 rok i przed wymianą sprzęgła tez tak miałem. Pozdro.
Sprawdź pompe vacum czy jest szczelna...bo m.in. przez to te drgawki wystepują.
Co do przebiegu to nie ździw się ale napewno tyle nie ma...dodaj 100 tys.
co do biegów ..wymien sprzegło a zobczysz różnicę...mam ten sam model silnika najechane 260 tys auto jest z 99 rok i przed wymianą sprzęgła tez tak miałem. Pozdro.
- jarek19820218
- Nowicjusz
fraczTDI miałem dokładnie takie same obiawy jak Ty, założyłem nowe kompletne sprzegło Valeo ze sztywnym kołem, przy okazji wymianiłem olej w skrzyni na Mobila i teraz wszystko dziala super. Trudno powiedzieć co bardziej pomogło na zgrzytającą zmiane biegów, olej czy sprzegło ale róznica kolosalna.Biegi wchodzą idealnie! Oczywiście i drgawki znikneły, zmieniłem jeszcze soft, 138KM 295 Nm. Miałem już dość tego samochodu, to mój piąty golf ale z żadnym nie miałem tyle nerwów teraz wygląda na to, że jeszcze nim pośmigam troche. pozdr.