Witam
Z wielkim żalem muszę pożegnać mój silnik AAZ.. (sypnął się z winny poprzedniego właściciela który nie dbał o samochód)
Chciałbym włożyć do mojego golfika silnik z nowszej wersji mk3 ale z bezpośrednim wtryskiem
Co trzeba zmienić ?
Wiem ze trzeba wpakować komputer i czujniki ale to nie problem.. Chodzi mi o to czy trzeba coś zmieniać w blacharce i konstrukcji... Czy mocowanie silnika jest takie samo?
Wiem ze będzie to trochę pracy kosztowało ale mam bardzo bogate wyposażenie w moim mk3.. Wersja SPECIAL.. + kilka innych pakietów
A według was jaki jest najbardziej dopracowany silnik z bezpośrednim wtryskiem w mk3 ?
Jaki polecacie Silnik i dlaczego ? Może być to 90 lub 110 konna wersja.
Pozdrawiam
Zmiana Silnika z AAZ na np. AFN... możliwe ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- morfeusz86r
- Forum Master
zakładasz razem ze skrzynią i ma byćMisiekm2 pisze:nigdzie nie jest napisane jasno czy pasuje mocowanie silnika od AAZ do np. AFN ?
schodki ale małe będą przy wysprzęgniku ale z tym napewno sobie poradzisz więc nad tym się nie warto nawet rozwodzić
ewentualnie można zawsze poszukać AAZ'a w porządnym stanie nawet wśrud kolegów na forum