jak poprawnie powinien być załozny pask od alternatora
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
ranczer56 pisze:A może przez to wymieniałeś tak często pasek kilka pasków w roku chyba trochę fantazjujesz czy na serio jeżdzę na pasku już chyba 3rok.
TAK - fantazjuje o tym żeby zmieniać kilka razy pasek – litości.
Miałem problemy z golfem i po prostu byłem zmuszony go zmieniać.
Wczoraj założyłem pasek tak jak ma być i zdaje się, że wskazówka z temp wody się szybciej podnosi - innych różnic nie zauważyłem.
(przecinki i kropki mile widziane)
- wegi
- Użytkownik
- Kontakt:
nie wiem jak oryginalnej dlugosci pasek udalo Ci sie tak załozyc , no chyba ze alternator masz gleboko cofniety, ale tez raczej ciezko, może masz dłuższy pasek? (do wersji z klimą)lowi85 pisze:heh ale jajca, a ja od ponad roku zmieniłem kilka razy pasek i zawsze byłem przekonany, że jeśli koło pompy jest gładkie to pasek musi napędzać je swoją gładką częścią i tak też go zakładałem, przyznam szczerze ze sprawiało mi to "lekki" problem ale sie udawało
Toyota RAV4 II D-4D 2005
VW Golf II 1,6 TD 1V 1991
dawniej:
VW Passat B4 1,9 TDI AFN 1996
VW Golf II 1,6 D JP 1991
VW Golf III 1,6i + LPG ABU 1993
VW Golf III 1,9 TD Variant 1997
VW Golf II 1,6 TD 1V 1991
dawniej:
VW Passat B4 1,9 TDI AFN 1996
VW Golf II 1,6 D JP 1991
VW Golf III 1,6i + LPG ABU 1993
VW Golf III 1,9 TD Variant 1997
Continental 6PK 923 - uwierz mi ze da sie to zrobić ale przyznaje - jest ciężkowegi pisze:nie wiem jak oryginalnej dlugosci pasek udalo Ci sie tak załozyc , no chyba ze alternator masz gleboko cofniety, ale tez raczej ciezko, może masz dłuższy pasek? (do wersji z klimą)lowi85 pisze:heh ale jajca, a ja od ponad roku zmieniłem kilka razy pasek i zawsze byłem przekonany, że jeśli koło pompy jest gładkie to pasek musi napędzać je swoją gładką częścią i tak też go zakładałem, przyznam szczerze ze sprawiało mi to "lekki" problem ale sie udawało
Teraz wiadomo, że to nie ma najmniejszego sensu
arturo nie zgrywaj kozaka gdyby było to takie oczywiste ten temat by nie istniał, a jest to jeden z wielu na tym forumarturo pisze:Pompa wody ma być napędzana w tę samą stronę w wersji z klima lub bez, nie trudno nawet się domyślić jak ma być założony ten pasek. (ma chodzić rowkami po tym gładkim kole).