Padl silnik 1Y, jaki kupic aby bylo jak najmniej kombinacji

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

marekp
Nowicjusz
Nowicjusz

Padl silnik 1Y, jaki kupic aby bylo jak najmniej kombinacji

Post autor: marekp » pt kwie 17, 2009 19:32

Witam , MK3 silnik 1 Y , polecial rozrzad . no i silnik nadaje sie do kosza , jestem w Niemczech pod Holenderska granica ,wiec laweta odpada , koszty by mnie zjadly , opcja kupno tu na szrocie i wymiana na inny , jaki model szukac aby nie trzeba bylo kombinowac instalacji , wiadomo ...wiazka ,komputer ?
Pilnie prose o pomoc
Ostatnio zmieniony sob kwie 18, 2009 01:25 przez marekp, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
kwietek
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: kwietek » pt kwie 17, 2009 19:43

Najlepiej 1Y (z Golfa, lub Passata) przekładka będzie trwała 2-3 godziny max bo nic nie będzie trzeba przerabiać, więc nie skoszą Cie na kasę. Poza tym to stary silnik (zwłaszcza jak na niemcy) więc nie będzie dużo kosztował.

Awatar użytkownika
t0mal
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: t0mal » pt kwie 17, 2009 19:55

Zwróć uwagę czy nie masz dodatkowego osprzetu przy pompie wtryskowej, jeśli masz półelektroniczną (tzn jak do pompy masz więcej niż 1 kabel i nie masz "ssania") bedzie konieczna przekłada pompy ze starego silnika (dopilnuj żeby koła pasowego nie odkręcali), chyba że kupisz nowy z taką jak masz u siebie.
Ostatnio zmieniony pt kwie 17, 2009 19:56 przez t0mal, łącznie zmieniany 1 raz.

marekp
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: marekp » pt kwie 17, 2009 20:26

Pompa bez wodotryskow ssanie manualne z kabiny . namiawiaja mnie na tdi jesli to jaki by jak namniej kombinowac ??

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”