Turbina
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Turbina
Witam.
Prawdopodobnie w moim Golfiku 1.9 TD 93rok. mam do wymiany Turbinę:( Mam jedną na oku do kupienia. Sprzedający powiedział że Turbina z Audi B4 Silnik 1Z Turbo XL6423F Garret T2 z 93 roku będzie pasowała do mojego Golfa. Chciałem się was poradzić w tej sprawie i dowiedzieć się czy jest to prawda?
Prawdopodobnie w moim Golfiku 1.9 TD 93rok. mam do wymiany Turbinę:( Mam jedną na oku do kupienia. Sprzedający powiedział że Turbina z Audi B4 Silnik 1Z Turbo XL6423F Garret T2 z 93 roku będzie pasowała do mojego Golfa. Chciałem się was poradzić w tej sprawie i dowiedzieć się czy jest to prawda?
Re: Turbina
Co Ci się dzieje z turbiną?bulamen2553 pisze:Witam.
-
- Nowicjusz
Jak masz silnik TD to nie bardzo zapakujesz do takiego silnika turbinę z tdi. Tam jest inne sterowanie turbiną. Szukaj turbiny z silnika TD, w tdi jest turbina sterowana za pomocą N75.
Pozdrawiam
[ Dodano: 16 Kwi 2009 14:42 ]
Szukaj turbiny kkk 14, kkk k24, garret T3 lub T2 od silników TD a nie TDI
[ Dodano: 16 Kwi 2009 14:44 ]
A tak poza tym to upewnij się czy napewno masz problem z turbiną. Być może wężyk z kolektora do pomby masz nieszczelny.
Pozdrawiam
[ Dodano: 16 Kwi 2009 14:42 ]
Szukaj turbiny kkk 14, kkk k24, garret T3 lub T2 od silników TD a nie TDI
[ Dodano: 16 Kwi 2009 14:44 ]
A tak poza tym to upewnij się czy napewno masz problem z turbiną. Być może wężyk z kolektora do pomby masz nieszczelny.
-
- Nowicjusz
piow11, wszystko się da zrobić i efekt w tym wypadku jest warty świeczki tym bardziej jeśli auto służy do codziennego przemieszczania się, takie turbo znacznie ułatwi wyprzedzanie, fakt że sporo rzeźby z tym jest
[ Dodano: 16 Kwi 2009 22:51 ]
piow11,
po za tym turbo stosowane w AUDI w silniku 1Z garret T2 nie różni się niczym od tego stosowanego w golfie w silniku AAZ
jedyna róznica to przekręcona muszla zimna.
wiem bo sam ostatnio zakładałem do SB w audi turbo od Golfa K14
[ Dodano: 16 Kwi 2009 22:51 ]
piow11,
po za tym turbo stosowane w AUDI w silniku 1Z garret T2 nie różni się niczym od tego stosowanego w golfie w silniku AAZ
jedyna róznica to przekręcona muszla zimna.
wiem bo sam ostatnio zakładałem do SB w audi turbo od Golfa K14
A to coś złego? Padnięta turbospręzarka zaczyna gwizdaćbulamen2553 pisze:Nie słyszę jej podczas jazdy:( jak by się nie załączała, wogóle jej nie słychać
Filtr paliwa, katalizator, elektrozawór na pompie - wszystko posprawdzane?bulamen2553 pisze:golf stracił moc, zrobił się z niego mały żółwik
Żre olej? Dymi na czarno? Jak tak to możesz podejżewać turbosprężarkę.