Padła przepływka???
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Padła przepływka???
witam mam taki problem moj golfjest zamulony wciska w fotel dopiero tak przy 2500tys obr dzisiaj jak odłaczylem przeplywke na chodzacym silniku to zadnej reakcji takze przy odlaczonej odpala ladnie dymi tak na niebiesko i czuc spaliny az w oczy szczypie co o tym sadzicie
witam
A bierze olej silnik? Jeśli tak to może być uszkodzona turbina - przepala olej, identyczne objawy były u ojca w Audi B4 1,9TDI, dymi na niebiesko, spaliny czuć w środku i do tego bierze sporo oleju, w weekend jest umówiony na wymianę turbo, po rozpięciu turbiny w rurze wylotowej powietrza widać olej, przy sprawnej turbinie tego nie ma
pozdrawiam
A bierze olej silnik? Jeśli tak to może być uszkodzona turbina - przepala olej, identyczne objawy były u ojca w Audi B4 1,9TDI, dymi na niebiesko, spaliny czuć w środku i do tego bierze sporo oleju, w weekend jest umówiony na wymianę turbo, po rozpięciu turbiny w rurze wylotowej powietrza widać olej, przy sprawnej turbinie tego nie ma
pozdrawiam
Ja u siebie tez mialem walnieta przeplywke a objawialo sie to tym ze auto z dolnych obrotow wogole nie ciaglo,dopiero przy okolo 2000-2200obr/min zaczynalo wciskac w fotel.Po odpieciu kostki z przeplywki takze zadnej roznicy w przyspieszeniu.Po wymianie na nowa auto nie do poznania.A co do tego niebieskiego dymu to nie jest dobry znak
witam, wiec koledzy dzis wyczyscilem przeplywke wg. podanego linku ponizej, po tym zabiegu autu przybylo checi do zycia i naprawde z dolu zbiera sie o niebo lepiej, poprostu same plusy, moja przeplywka nie byla az tak zabrudzona jak ta w materiale ale jednak, dodam ze w tdi jest troche inny, ja swoja przeplywke potraktowalem troszke ostrzej bo zmywaczem do paznokci potrzebowalem 100ml moczylem ok 30min nastepnie patyczkami do uszu gdzie bylo to mozliwe, polecam
http://forum.a3-club.net/showthread.php?t=5032.html
teraz powinno byc ok
http://forum.a3-club.net/showthread.php?t=5032.html
teraz powinno byc ok
Ostatnio zmieniony śr kwie 15, 2009 11:20 przez antojuja, łącznie zmieniany 1 raz.
- Marioprestiz
- Mały gagatek
to zmieniaj filtry!!!, przpływkę typu hotfilm, najlepiej czyścić bezdotykowo czymś w stylu sprayu, są takie środki do czyszczenia elektroniki i na końcu przelać benzynką ekstracyjną i ma być.davidson6 pisze:no własnie ja tez bym prosił, a dzisiaj chcialem wykrecic ta przepływke ale jest przykrecona na chore troxy z bolcem na srodku i nie mam takiego klucza a przyokazji zauwazylem ze filrt powietrza jest brudny jutro wymienie na nowy i przy okazji paliwa tez
nie czyści się rozpuszczalnikami typu nitro, agresywnymi.