Błąd po czyszczeniu nastawnika ?!?!?!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Błąd po czyszczeniu nastawnika ?!?!?!
Witam
Mam taki problem z powracającym błedem 01268.
Dzisiaj wymieniałem uszcelki pod nastawnikiem i przy okazji przeczyściłem nastawnik.
Po zamontowaniu i skorygowaniu wartości w bloku 01poz3 (na odkręconej pokrywie delikatne przesunięcie RSW do poprzedniej wartości z przed demontażu) Poskręcałem odpaliłem skorygowałem dawke i nagle świece mrugają?!?!
Wywaliło błąd
01268 quantity adjuster (N146)
18-00 upper limit
Gdzie szukać problemu? Przejżałem luty w nastawniku wyglądaja ok, pierścień przesuwa się płynnie nic nigdzie nie ociera.
Co sprawdzić ? co to moze być??
Pozdrawiam
Mam taki problem z powracającym błedem 01268.
Dzisiaj wymieniałem uszcelki pod nastawnikiem i przy okazji przeczyściłem nastawnik.
Po zamontowaniu i skorygowaniu wartości w bloku 01poz3 (na odkręconej pokrywie delikatne przesunięcie RSW do poprzedniej wartości z przed demontażu) Poskręcałem odpaliłem skorygowałem dawke i nagle świece mrugają?!?!
Wywaliło błąd
18-00 upper limit
Gdzie szukać problemu? Przejżałem luty w nastawniku wyglądaja ok, pierścień przesuwa się płynnie nic nigdzie nie ociera.
Co sprawdzić ? co to moze być??
Pozdrawiam
Jutro posprawdzam miernikiem wszystkie przejscia od wtyczki do wyjsc na płytce.piter_s pisze:jak luty sa ok to sprawdz jeszcze kabelki od cewki czy stykają do śrubeczek.
na odkręconej pokrywie delikatne przesunięcie RSW do poprzedniej wartości z przed demontażu)
czyli ile???
sprawdz wtyczkę.
Przesuniecie mikroskopijne Po prostu na podłaczonym Vagu regulowałem aż do uzyskania 0.660V czyli tak jak było przedtem.
Której częsci w nastawniku dotyczy ten bład?
pozdrawiam
[ Dodano: 03 Kwi 2009 08:00 ]
Czy ktoś ma jakies pomysły? i wskazówki??
Zaraz ide walczyć z tym błędem i zobaczymy co z tego wyjdzie

-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Czyszczenie nastawnika , może coś znajdziesz.
http://www.skierniewice.info/golf/instr ... awnika.pdf
http://www.skierniewice.info/golf/instr ... awnika.pdf
ustaw na 0,740V i dawkę 4mg.grinio pisze:0.660V
[ Dodano: Pią Kwi 03, 2009 15:27 ]
01268 quantity adjuster (N146) - Nastawnik dawki - N146, Dostosowanie ilości
Ostatnio zmieniony pt kwie 03, 2009 15:28 przez piter_s, łącznie zmieniany 2 razy.
Rano udało mi się skasować ten błąd . Autko pochodziło zagrzało się było ok a. Już myślałem że sie uspokoiło a tu nagle błąd
( Co prawda teraz był
18-00 lower limit
Rozkręciłem jeszce raz posprawdzałem wszystko. zlutowałem od nowa skręciłem i po kilku próbach bład skasowałem, ustawiłem dawke na 3,4 i na razie jest ok .
Pozdrawiam

18-00 lower limit
Rozkręciłem jeszce raz posprawdzałem wszystko. zlutowałem od nowa skręciłem i po kilku próbach bład skasowałem, ustawiłem dawke na 3,4 i na razie jest ok .
Pozdrawiam