wymiana popychaczy hydraulicznych
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
wymiana popychaczy hydraulicznych
mam do was takie pytanie. czy da rade wyjac walek rozrzadu bez zdejmowania calego paska rozrzadu? w jaki sposob pozniej naciagnac napinacz zeby bylo wszystko oki? podobno trzeba mniec odpowiednie narzedzie do naciagniecia? bede wdzieczny za wszystkie porady.
Nie wiem jak to wygląda w takim silniku jak Twój,bo ja mam mk3 tdi.U mnie się dało.
Mogę jedynie podpowiedzieć jak naciągnąć napinacz.Ja do tego celu używam dwóch nitów i płaskiego śrubowkręta.
Wkładam nity w otwory w napinaczu,a między nie śrubowkręt i naciągam.Idzie jak po maśle.Jest potrzebna tylko dosłownie na chwilę druga osoba do dokręcenia nakrętki.
Mogę jedynie podpowiedzieć jak naciągnąć napinacz.Ja do tego celu używam dwóch nitów i płaskiego śrubowkręta.
Wkładam nity w otwory w napinaczu,a między nie śrubowkręt i naciągam.Idzie jak po maśle.Jest potrzebna tylko dosłownie na chwilę druga osoba do dokręcenia nakrętki.
AFN 165,5@380,8
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
nie da rady bo niby jak
trzeba rozpiac rozrzad, zdjac kolo, zdjac walek i wymienic
jesli nie masz o tym pojecia to nie bierz sie sam za to bo naciagnac pasek to najmniejszy problem, ale ustawic prawidlowo rozrzad to inna sprawa
trzeba rozpiac rozrzad, zdjac kolo, zdjac walek i wymienic
jesli nie masz o tym pojecia to nie bierz sie sam za to bo naciagnac pasek to najmniejszy problem, ale ustawic prawidlowo rozrzad to inna sprawa
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG