problem ze sprzęgłem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
problem ze sprzęgłem
panowie problem jest taki że czasami przy przyspieszeniu ślizga sprzęgło... wyciągałem sprzęgło i ktoś wcześniej toczył docisk...nie mam pojęcia po co... wymieniłem docisk a tarcza jest ok. dalej to samo. czego wina może tego być??
Ostatnio zmieniony śr mar 18, 2009 22:07 przez WajP 110 ps, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
[quote="czyzaczek"]wrzuć fotkę docisku, bo z opisu trudno sobie nawet wyobrazić w jaki sposób był toczony..
docisk już wyżuciłem także foto nie dam rady zrobić...
stoczony był z czołagdzie tarcza siada.
oleju tam nie był widać... ale dziwne jest to że czasami jest ok a czasami ślizga... to sie nie dzije cały czas.... przypaliłem sprzęgło raz jak paliłem gume na dwujce i rozebrałem to wszystko i zminiłem ten docisk. troche jest lepiej. może ta tarcza sie przypaliła i dla tego tak jest? nie przyglądałem sie jej dobrze zwrociłem tylko uwage na grubość.
docisk już wyżuciłem także foto nie dam rady zrobić...
stoczony był z czołagdzie tarcza siada.
oleju tam nie był widać... ale dziwne jest to że czasami jest ok a czasami ślizga... to sie nie dzije cały czas.... przypaliłem sprzęgło raz jak paliłem gume na dwujce i rozebrałem to wszystko i zminiłem ten docisk. troche jest lepiej. może ta tarcza sie przypaliła i dla tego tak jest? nie przyglądałem sie jej dobrze zwrociłem tylko uwage na grubość.
No do tego właśnie pijemy Arwam.... Skoro było coś kombinowane z dociskiem, to wypadało zmienić komplet....arwam pisze:ale i tak jest coś nie tak skoro już na dwójce się ślizga.
mi na dwójce się jeszcze nigdy nieślizneło choć na trójce czasem tak a czasem zrywa trakcję
Ja wiem, że to kasa, ale czasami jest lepiej zrobić coś lepiej raz niż grzebać później w tym samym g......
Life is Ride, Ride is Life!
<b>DIAGNOSTYKA VAG</b> -----POZNAŃ-----Kontakt przez PRIV.
<b>DIAGNOSTYKA VAG</b> -----POZNAŃ-----Kontakt przez PRIV.
wiem ale dla mnie jeszcze niezrobili fabrycznego sprzęgła do skrzynki 020 które by wytrzymywało takie obciążenia w napędzie tym bardziej teraz z pompą 11mmczyzaczek pisze:No do tego właśnie pijemy Arwam.... Skoro było coś kombinowane z dociskiem, to wypadało zmienić komplet....arwam pisze:ale i tak jest coś nie tak skoro już na dwójce się ślizga.
mi na dwójce się jeszcze nigdy nieślizneło choć na trójce czasem tak a czasem zrywa trakcję
Ja wiem, że to kasa, ale czasami jest lepiej zrobić coś lepiej raz niż grzebać później w tym samym g......
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
dokładnie raz a konkretnie !czyzaczek pisze:ale czasami jest lepiej zrobić coś lepiej raz niż grzebać później w tym samym g......
heh a myślisz coś w tym temacie ? by to usprawnić ??arwam pisze:wiem ale dla mnie jeszcze niezrobili fabrycznego sprzęgła do skrzynki 020 które by wytrzymywało takie obciążenia w napędzie tym bardziej teraz z pompą 11mm
-
- Nowicjusz
To_mas pisze:dokładnie raz a konkretnie !czyzaczek pisze:ale czasami jest lepiej zrobić coś lepiej raz niż grzebać później w tym samym g......heh a myślisz coś w tym temacie ? by to usprawnić ??arwam pisze:wiem ale dla mnie jeszcze niezrobili fabrycznego sprzęgła do skrzynki 020 które by wytrzymywało takie obciążenia w napędzie tym bardziej teraz z pompą 11mm
chcę dołożyć drugą sprężynę do docisku ale coś mi się wydaje że i tak będzie kiepskoTo_mas pisze:dokładnie raz a konkretnie !czyzaczek pisze:ale czasami jest lepiej zrobić coś lepiej raz niż grzebać później w tym samym g......heh a myślisz coś w tym temacie ? by to usprawnić ??arwam pisze:wiem ale dla mnie jeszcze niezrobili fabrycznego sprzęgła do skrzynki 020 które by wytrzymywało takie obciążenia w napędzie tym bardziej teraz z pompą 11mm
jeszcze dzisiaj jak odkręcałem wał korbowy bo zmieniam na TDI to wszystkie jak jedna się leciutko odkręcały więc chyba się wydłużyły albo gwint puszcza zobaczymy jak jutro będę zakręcał