Problem z wiatrakiem chlodnicy :(
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z wiatrakiem chlodnicy :(
Witam mam taki dziwny problem. Ten wiatrak od chlodnicy mialem podlaczony na krotko ale w taki sposob iz za nacisnieciem guzika ktory znajdowal sie w okolicy kostki bezpiecznikow wiatrak sie wlaczal i krecil poki sie go nie wylaczy. Ostatnio dalem auto do elektryka by wyrzucil mi wszystkie niepotrzebne instalacje ktore w nim zostaly przekombinowane. Wywalil tez ten guzik:P Jak mam podlaczyc i do czego ten wiatrak by sie wlaczal wraz z otwarciem termostatu (tak jak powinno byc). Prosze o pomoc , pozdrawiam
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
jeśli masz wszystko dobrze podpięte to sprawdź czy wentylator działa na krótko go podepnijMichaś_1977 pisze:Kabel od wentylatora powinien być podpięty właśnie do tego czujnika,a od czujnika do zapłonu
jesli działa zapal auto i czekaj czy sie włączy jak temp pojdzie w góre
jak sie nie włączy wymień czujnik w chłodnicy (jak coś mam taki )
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Dokładnie.To_mas pisze:jeśli masz wszystko dobrze podpięte to sprawdź czy wentylator działa na krótko go podepnij
jesli działa zapal auto i czekaj czy sie włączy jak temp pojdzie w góre
jak sie nie włączy wymień czujnik w chłodnicy
Włączyć się powinien w temp.93...98st.
Najlepiej jest włożyć termometr do zbiorniczka i obserwować temperaturę.
Ja ostatnio sprawdzalem na lotnisku, wskazowka doszla prawie na rowni z ta lampka od nagrzewania a wiatrak nadal stal. On byl wlaczany na guzik lecz ten guzik i cala ta jego onstalacja zostala wywalona z tego co widzialem mam tylko jakies przewody odchodzace od wiatraka w dol chlodnicy i chyba jede do wnetrza samochodu(moze pdo kostke bezpiecznikow) ale tego to nie jestem pewien. Co mam zrobic, najlepiej podpowiedzcie mi tak jakbym mial podlaczac chlodnice z wiatrakiem na nowo (na czystko) Pozdrawiam
[ Dodano: 18 Mar 2009 18:45 ]
Niedawno wrocilem z podworka wentylator chodzi bo podlaczylem na krotko i sie kreci ale nie zaczyna sie krecic wtedy kiedy powinien:P gdzie jest ten czujnik?? czy jest jakis bezpiecnzik od tego wiatraka?? Prosze o porady!!
[ Dodano: 18 Mar 2009 18:45 ]
Niedawno wrocilem z podworka wentylator chodzi bo podlaczylem na krotko i sie kreci ale nie zaczyna sie krecic wtedy kiedy powinien:P gdzie jest ten czujnik?? czy jest jakis bezpiecnzik od tego wiatraka?? Prosze o porady!!
Witam. Ja również mam problem z wentylatorem, mianowicie na trasie temp jest idealna,cały czas 90 - 92st, ale wystarczy postać trochę w korku,ok 10min w ciepły dzień i już skacze prawie do 110st. Na krótko podpięty do akumulatora wentylator zadziałał,też na chwilę a później się już nie dało go uruchomić(możliwe że miałem za cienkie kabelki??)Proszę o pomoc.Z góry dzięki.
Jeżeli nic nie było grzebane w instalacji to po prostu wymień czujnik na chłodnicy ( stojąc przed autem prawy dolny róg ) i powinien działać...
Ostatnio zmieniony wt kwie 07, 2009 11:48 przez chudi01, łącznie zmieniany 1 raz.