dymi na siwo jak zimny przy odpalaniu i nie równo chodzi.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
dymi na siwo jak zimny przy odpalaniu i nie równo chodzi.
panowie problem jest przy odpalaniu go rano, pali na dotyk tylko strasznie kopci na siwo i nie rowno pracuje. po około 20 sekund jest ok. może to być wina wtrysków czy może zapłonu?? problem jest też przy jeżdzie bo szarpie nim na 4 i 5 bigu przy obrotach ok 1200 do ok 2000.... podejrzewałem pompe ale dałem pompe do roboty i dalej to samo pomóżcie
odepnij czujnik predkosci ze skrzyni, pozbedziesz sie co prawda predkosciomierza ale nei powinien szarpaćWajP 110 ps pisze:4 i 5 bigu przy obrotach ok 1200 do ok 2000....
Winny na bank jest Nastawnik pompy wtryskowej
[ Dodano: 14 Mar 2009 21:50 ]
i nie wywalaj kasy w błoto tylko poszukaj jak to naprawić w dziale FAQ
[...]Mam dwie kreski, - no to masz słaby zasięg
-
- Nowicjusz
wina nastawnika
właśnie podejrzewałem wine nastawnika i nie wiem czy go wyczyścili bo pierw mi pompa nie robiła ciśnienia i dlatego dałem ją do roboty ... mam problem z wpięciem do komputera nie można sie z nim połączyć dla tego troche sie boje rozbierac nastawnika zeby puzniej ustawic dawke... mozna to zrobic bez podpinania pod komp czy raczej odradzacie??
[ Dodano: 15 Mar 2009 10:48 ]
a nie wiecie może czy bedzie jakas ruznica jak założe komputer od 90 km do 110 km??
[ Dodano: 15 Mar 2009 10:48 ]
a nie wiecie może czy bedzie jakas ruznica jak założe komputer od 90 km do 110 km??
-
- Nowicjusz
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
nacisnij pod postem adama ikonke z dwoma ludzikami i napisem PW to napiszesz mu prywatną wiadomośc a On Ci sie postara pomócWajP 110 ps pisze:co chdzi z tym prv?
no to nastawinkWajP 110 ps pisze:odpiołem ten czujnik od skrzyni i jest ok szarpania nie ma...
da sie ale nikt nie poleca.nie da sie tego jakos ominac bez komputera zeby zrobic ten nastawnik?
-
- Nowicjusz
Witam wszystkich.Posiadam golfa II benzyna 1.6 Niewiem gdzie tu znalezc mój problem wiec moze wy jakos mi pomozecie.Otórz mój problem polega na tym i jak rano odpalam autko to odpala odrazu ale musze przytrzymac troche gazu bo zaraz gasnie.Nie moge odrazu jechac gdyz sie musi rozgrzac troche bo inaczej jak chce jechac to nie darady bo gasnie i zaczyna sie dusic.Po rozgrzaniu jest juz ok.Bardzo prosze o pomoc co moze byc przyczyna
Ostatnio zmieniony ndz mar 15, 2009 12:38 przez serafin74, łącznie zmieniany 1 raz.
to chyba nie tutaj.Witam wszystkich.Posiadam golfa II benzyna 1.6 Niewiem gdzie tu znalezc mój problem wiec moze wy jakos mi pomozecie.Otórz mój problem polega na tym i jak rano odpalam autko to odpala odrazu ale musze przytrzymac troche gazu bo zaraz gasnie.Nie moge odrazu jechac gdyz sie musi rozgrzac troche bo inaczej jak chce jechac to nie darady bo gasnie i zaczyna sie dusic.Po rozgrzaniu jest juz ok.Bardzo prosze o pomoc co moze byc przyczyna
-
- Nowicjusz
boże..przeciez napisane jest wyzej co jest winne i co trzeba naprawić..Waldek Węgrzyn pisze:WajP 110 ps, witam
mam ten sam problem z diselkiem mk4 jak jest zimny i go odpale to kopci na siwo i nie rowno pracuje ale jak sie rozgrzeje to jest juz w porzadku napisz mi jak zalatwiles ten problem i czy poskutkowalo
Wracając do kwesti naprawy nastawnika bez vag.....
Ja znam 2 przypadki, w 1 auto chodzi do teraz, w 2 jest bardzo słabe ale pali około 4 l Ropy(Przesuniety nastwanik??)
sam muszę to naprawić ale co prawda mając i laptopa i kabel nie moge połączyc się z autem bo ..... mam viste;/
[...]Mam dwie kreski, - no to masz słaby zasięg