jakie sprzęgło do 110 ps?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
jakie sprzęgło do 110 ps?
witam. panowie mam nastepujący problem. mam golfa który miał silnik 1.9 d. Zrobiłem przekładke i włożyłem mu 1.9 110 km. problem jest w tym że została skrzynia biegów od zwykłego diesla ze sprzęgłem i sprzęgło to nie daje sobie rady. Jak tylko zagwizfda turbina to ślizga sprzęgło a tarcza nowa. nie wiem od czego by tu założyć sprzęgło aby było ok nie zminiając skrzyni... macie może jakiś pomysł??
Kolego bardzo dobrym rozwiązaniem jest koło zamachowe od 90cio konnego silnika 1Z,a tarcza i docisk od G 60,lub vr 6.
Takie zestawy z powodzeniem znoszą moce rzędu 180 koni.
Obawiam się,że ta skrzynia nie będzie odpowiednia dla tego silnika.Nie wiem,czy średnica tarczy nie będzie większa w tym zestawie który Ci poleciłem.
Poszukaj skrzyni od 90cio konnego golfa 3 w tdi,symbol bodajże ASD.
Są łatwiejsze w nabyciu i mają dłuższe przełożenia jak ori CYP od AFNa.
Takie zestawy z powodzeniem znoszą moce rzędu 180 koni.
Obawiam się,że ta skrzynia nie będzie odpowiednia dla tego silnika.Nie wiem,czy średnica tarczy nie będzie większa w tym zestawie który Ci poleciłem.
Poszukaj skrzyni od 90cio konnego golfa 3 w tdi,symbol bodajże ASD.
Są łatwiejsze w nabyciu i mają dłuższe przełożenia jak ori CYP od AFNa.
AFN 165,5@380,8
-
- Nowicjusz
sprzęgło
ok dzięki coś pokąbinuje choć troche mi nie uśmiecha sie kupować skrzynie bo troche sobie je cenią (: a nie wiesz czy nie podejcie całe sprzegło z kołem zamachowym od passata 2.0 16 v?? zgra sie to ze skrzynią??
-
- Nowicjusz