Mk2 1.6 TD Spięcie w instalacji, problem z odpaleniem

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

kazik215
Nowicjusz
Nowicjusz

Mk2 1.6 TD Spięcie w instalacji, problem z odpaleniem

Post autor: kazik215 » sob mar 14, 2009 02:06

Witam!l

Posiadam następujący problem:

Jadąc Swoim Golfikiem zauważyłem że zaświeciła mi się kontrolka ładowania.
Jak go zgasiłem to już nie odpalił natomiast kostka od bezpieczników 60A Oszalała.
Kontrolka aku przestała się świecić a po przekręceniu kluczyka diody zapalają się ale bardzo niewyraźnie , po paru sek rozjaśniają się a kostka bezpiecznika zgrzyta i piszczy, rozrusznik już nie kręci. Po przeczytaniu paru postów i zapoznaniu się z Waszymi poradami kupiłem regulator napięcia, wymieniłem i nic :otepienie: , później wymieniłem alternator i dalej to samo ( z tym że już się świeci kontrolka ładowania) , next to wymiana felernego bezpiecznika i nie uwierzycie... dalej to samo ... ( Zauważyłem że jak włączam światła to kostka przestaje wariować)
Świece wymieniane miesiąc temu na NGK , dawno nie ruszana pompa paliwa a wtryski troszkę się pocą...

Mam jeszcze parę pomysłów , np sprawdzenie przekaźnika 109 oraz głównego bezpiecznika na ściance grodzikowej lub podszybiu... :( no i przepływ prądu

Wiem że temat wałkowany 1000 razy , ale może jest ktoś w stanie mi pomóc a niestety dużo niewiadomych.

Pozdrawiam!

kaz

agrala
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: agrala » sob mar 14, 2009 10:01

proponuje sprawdzic kostke od stacyjki
rozrusznik nie kreci czy nie ma sily krecic?
akumlator jest naladowany,jakie ma napiecie?
wyciagnij bezpiecznik od swiec i zobacz czy problem zniknie
ktora kostka skwierczy, jak wyglad i gdzie jest podpieta? jezeli jest podpieta do skrzynki z bezpiecznikami to jakie jest oznaczenie styku na skrzynce
da rade odpalic auto, jezeli tak to jaki jest wtedy napiecie w instalacji?

kazik215
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: kazik215 » sob mar 14, 2009 14:54

agrala pisze:proponuje sprawdzic kostke od stacyjki
rozrusznik nie kreci czy nie ma sily krecic?
akumlator jest naladowany,jakie ma napiecie?
wyciagnij bezpiecznik od swiec i zobacz czy problem zniknie
ktora kostka skwierczy, jak wyglad i gdzie jest podpieta? jezeli jest podpieta do skrzynki z bezpiecznikami to jakie jest oznaczenie styku na skrzynce
da rade odpalic auto, jezeli tak to jaki jest wtedy napiecie w instalacji?

Jakiś prąd jest, więc wydaje mi się że ma siłę , ale nie kręci.
Aku nie sprawdzałem jeszcze, a kostka to ta 1 od prawej 60A nad bezpiecznikami.(2 duże i 5 małych "wtyków")

Nad kostką stacyjki też myślałem bo na razie odpalam z kostki ( brak czasu na wymiane całej stacyjki) , więc może już się z zużyła...
Zobacze napięcie aku i instalacji i napisze
Pozdrawiam!

kaz

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”