podczas jazdy gasnie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
podczas jazdy gasnie
witam mam taki problem ze swojim golfikiem 3 1.9td nieraz zdaza mi sie tak ze podczas jazdy gasnie i musze odczekac chwile i odpale go bez problemow czym to moze byc spowodowane to sie dzieje raz na jakis czas ale to zaczyna mnie denerwowac.
To morze być problem z elektrozaworem, immobiliserem, lub kostka w stacyjce.
Proponuję zacząć od pierwszego - sprawdzić przewody, oczyścić styki, wykręcić elektrozawór z pompy, wyczyścić.
Jeśli masz auto po 94 bodajrze roku podepnij pod kompa to coś konktetnego powinien Ci powiedzieć.
Proponuję zacząć od pierwszego - sprawdzić przewody, oczyścić styki, wykręcić elektrozawór z pompy, wyczyścić.
Jeśli masz auto po 94 bodajrze roku podepnij pod kompa to coś konktetnego powinien Ci powiedzieć.
Ostatnio zmieniony pt mar 13, 2009 19:45 przez t0mal, łącznie zmieniany 1 raz.
I tu musisz niestety poszukać dobrego mechanika elektryka co się zna na rzeczy, niestety przerabiałem ten temat i to nie jest łatwa sprawa, auto po pewnym czasie może wogóle przestać odpalać.
Co do kostki to zdarza się ze nowe są uszkodzone.
Elektrozawór ma oznaczenie N194
Co do kostki to zdarza się ze nowe są uszkodzone.
Elektrozawór ma oznaczenie N194
Ostatnio zmieniony pt mar 13, 2009 20:47 przez t0mal, łącznie zmieniany 3 razy.
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
O ile kolega ma 1,9 TD bo tak pisze...to sory Panowie ale to co czytam to pomieszanie z poplątaniem ....co ten laptop ma niby pokazać w 1,9 td? i gdzie się go podłącza bo ja niewidziałem jeszcze TD którego mozna podłączyć pod kompa ...a elektrozawór N 109 występuje i owszem ale w TDI .Przy pompie w TD jest zwykły elektrozawór odcinajacy paliwo, który służy do gaszenia silnika i to on może się zacinać ,ewentualnie nie dochodzi do niego napiecie zasilające .Immo o ile kolega posiada w aucie ,również może powodować takie niespodziankiwrozka114 pisze:kostke przy stacyjce wymienilem ale jeszcze sprawdze ten elektro zawor pod laptopa podlaczyc bo niechce czesum dane z komputera powracac na laptopa
Ostatnio zmieniony pt mar 13, 2009 20:30 przez munior, łącznie zmieniany 1 raz.
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
- andrew.zbyrko
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
każde TD da się podłączyć do kompa, są 2 złącza 2 pinowe [obd I], do sprawdzania poduszek, abs, zegary itp,munior pisze:O ile kolega ma 1,9 TD bo tak pisze...to sory Panowie ale to co czytam to pomieszanie z poplątaniem ....co ten laptop ma niby pokazać w 1,9 td? i gdzie się go podłącza bo ja niewidziałem jeszcze TD którego mozna podłączyć pod kompa
silnika nie mozna zdiagnozować!!!
Jeżeli Kolega ma TD to komp nic nie pomoże,
Trzeba sprawdzić przekaźniki, kable, zawór na pompie, ew immo jak jest.
topbrakes.pl
Hamulce na ulicę i do Sportu: klocki hamulcowe, tarcze hamulcowe, przewody w stalowym oplocie
Hamulce na ulicę i do Sportu: klocki hamulcowe, tarcze hamulcowe, przewody w stalowym oplocie
No i oczywiście sie walnełem bo chodzi o N194, a komp go pokazuje, zależy jaką sie ma pompe.
Niektóre AAZ i 1Y miały sterownik pompy, który odpowiada za kąt wtrysku i wolne obroty.
Niektóre AAZ i 1Y miały sterownik pompy, który odpowiada za kąt wtrysku i wolne obroty.
Ostatnio zmieniony pt mar 13, 2009 20:55 przez t0mal, łącznie zmieniany 1 raz.
- andrew.zbyrko
- Gadatliwa bestia
- Kontakt: