Jakie bedą skutki nie wymienienia napinacza....
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Jakie bedą skutki nie wymienienia napinacza....
witam, ost bylem u mechanika robic rozrzad...i powiedzial ze nalezy tez wymienic napinac paska wielorowkowego...250zl...mam pytanie czy jest to rzecz ktora trzeba wymienic?? jakie beda skutki zaniechania tej czynnosci?? pozdro
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
łożysko jest w rolce napinacza(rolka kupowana osobno)w napinaczu jest sprężyna,prędzej zainwestował bym w to http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=188196Michaś_1977 pisze:nawet zablokować się łożysko w tym napinaczu.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
250 zł do 1z kosztuje?????? Wow, ja w ostatni poniedziałek wymieniałem ten napinacz w moim AXR i FEBI BILSTEIN kosztował mnie 123 zł
A co do samego napinacza to powiem Tobie tak..... Jak masz w życiu dużo szczęścia to zostaw ten napinacz. Jak jesteś osobą raczej pechową to go zmień, bo jak pasek wielorowkowy po spadnięciu/zerwaniu walnie w obudowę rozrządu i się tam dostanie, to koszty mogą być dużo większe.
A co do samego napinacza to powiem Tobie tak..... Jak masz w życiu dużo szczęścia to zostaw ten napinacz. Jak jesteś osobą raczej pechową to go zmień, bo jak pasek wielorowkowy po spadnięciu/zerwaniu walnie w obudowę rozrządu i się tam dostanie, to koszty mogą być dużo większe.
Life is Ride, Ride is Life!
<b>DIAGNOSTYKA VAG</b> -----POZNAŃ-----Kontakt przez PRIV.
<b>DIAGNOSTYKA VAG</b> -----POZNAŃ-----Kontakt przez PRIV.