Huczy przy lekkim skręcie w prawo
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Huczy przy lekkim skręcie w prawo
Mam pewien problem z dziwnym dźwiękiem ( jakby huczenie ) gdy skręcam a właściwie jadę po łuku drogi ale tylko w prawą strone ( prosto i w lewo jest OK ). Dodam, że wydaję się że dźwięk dochodzi z przedniego koła po stronie kierowcy - zostało w nim wymienione łożysko z piastą i ... dalej jest to samo . Proszę o inne sugestię - będę wdzięczny.
Problem może dotyczyć każdego samochodu, dlatego i ja się wypowiem. Kolega ostatnio też miał problem taki wymienił 2 łożyska i to samo. U niego był taki problem że miał koło nie do końca proste w sensie takim, że jak zakręcił nim, spojrzał od tylu na oponę to widać było jak koło odchyla się to w lewo to w prawo, w zależności od miejsca na okręgu. Zmienił felgę i wszystko gitara może i u Ciebie ten sam problem występuje. Ewentualnie kolega wyżej też może mieć rację. Kabina równie roznosi dźwięk.
Re: Huczy przy lekkim skręcie w prawo
Podobno i przegub też może tak huczyć. Sprawdź czy nie ma luzu.ostryxyz pisze:Mam pewien problem z dziwnym dźwiękiem ( jakby huczenie ) gdy skręcam a właściwie jadę po łuku drogi ale tylko w prawą strone ( prosto i w lewo jest OK ). Dodam, że wydaję się że dźwięk dochodzi z przedniego koła po stronie kierowcy - zostało w nim wymienione łożysko z piastą i ... dalej jest to samo . Proszę o inne sugestię - będę wdzięczny.
Pozdrawiam
Dokladnie zwróć uwage na przegłub.Przegłub jak szczela na zakręcie to jest do wymiany.Skręć kołami na max w jedną stronę i gaz,tak samo sprawdż w drugą stronę.Jak będzie szczelać ,chrupać to padł przegłub ten przy kole.bo te przy skrzyni rzadko się psują.Sprawdż te osłony gumowe na przegłubach,jeśli na którymś będzie rozerwana to ten nawalił.Podobno i przegub też może tak huczyć. Sprawdź czy nie ma luzu.
Pozdrawiam
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt: