Zapomniałem jak założyć podkładkę na przegubie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Zapomniałem jak założyć podkładkę na przegubie
jakiś czas temu zdemontowałem przegub (zewnetrzny), chciałem złozyć i zapomniałem czy podkładka taka wypukła z ząbkami idzie pierwsza na półoś, a jak tak to którą stroną bo jest ona wypukła (po mojemu powinna iść pierwsza, wypukłą stroną)
PRZEPRASZAM CHODZI MI O PRZEGUB WEWNĘTRZNY
PRZEPRASZAM CHODZI MI O PRZEGUB WEWNĘTRZNY
Ostatnio zmieniony pn mar 02, 2009 18:19 przez tttadziu, łącznie zmieniany 3 razy.
tttadziu
PRZEPRASZAM CHODZIŁO MI O WEWNĘTRZNY PRZEGUBsagon pisze:Pod marżetą powinieneś mieć seger.Ta podkładka ma być założona na seger,wybrzuszeniem w stronę przegubu.
Zapinka zostaje na tej ząbkowanej części przegubu.Jej nie ściągasz.
Przegub nabijasz na półoś,ma dojść do tej podkładki z wybrzuszeniem.
nie wiem czy ma to znaczenie czy taki, czy taki.
Tutaj nie ma i nie było pierścienia Segera, kupiłem nową manżetę i ją założyłem, teraz mam do wyboru włożyć podkładkę, przegub i pierścień zabezpieczający; lub przegub, podkładke i pierścień zabezp, chyba, że brakuje jeszcze tego segera - nie wiem...
tttadziu
Wywaliłem tłumik drgań z półosi....
tak też zrobiłem, dziękisagon pisze:W wewnętrznym najpierw wkładasz podkładkę wybrzuszeniem do przegubu,następnie przegub,a na końcu seger.
Seger musi być,bo nim zabezpieczasz cały przegub.
Rzecz dotyczy dłuższej półosi, na niej jest tłumik drgań, który miałem zerwany i luźny - nie mogłem go u siebie kupić, więc go wywaliłem całkiem, nie wiem jak będzie to się teraz kręcić - kiedyś auta tego nie miały i też jeździły - ciekawe czy w ASO to mają i za ile...
tttadziu