Czy to problem z temperaturą ??
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Ma gadane
- Kontakt:
Czy to problem z temperaturą ??
Panowie !
Mam taki problem - nie problem ze wskazaniami temperatury. Prosze was o pomoc bo nie wiem czy szyję sobie stresy czy nie
Otóż moje VW podczas jazdy w mieście pokazuje czasem jakoś dziwnie temp. naczy pojawia się jakieś takie dziwne odchylenie na 1 mm w prawo (jakby temp. rosła) zaraz potem wraca na równe 90°C i po jakimś czasie znowu.
Wentylator się nie włącza co chwilka przy otwarciu termostatu więc chyba nie przegrzewa (ogólnie to działa tylko nie co chwilka), uszczelka pod głowicą raczej OK bo na korku od oleju czysto, płynu chłodzącego nie bierze, mocy nie traci.
Więc co u licha może być ? Czy to normalne ? Czy u Was też tak jest ??
Mam taki problem - nie problem ze wskazaniami temperatury. Prosze was o pomoc bo nie wiem czy szyję sobie stresy czy nie
Otóż moje VW podczas jazdy w mieście pokazuje czasem jakoś dziwnie temp. naczy pojawia się jakieś takie dziwne odchylenie na 1 mm w prawo (jakby temp. rosła) zaraz potem wraca na równe 90°C i po jakimś czasie znowu.
Wentylator się nie włącza co chwilka przy otwarciu termostatu więc chyba nie przegrzewa (ogólnie to działa tylko nie co chwilka), uszczelka pod głowicą raczej OK bo na korku od oleju czysto, płynu chłodzącego nie bierze, mocy nie traci.
Więc co u licha może być ? Czy to normalne ? Czy u Was też tak jest ??
Lennox, problemu nie ma, takie odchylenie od normy jest normalne...
Pozdro,
Pozdro,
Audi A4 B9 CMYC - Daily drive
MK3 Variant ARL++ Daily Drive 23XKM4XXNm - był...
MK3 VR6 ABV Syncro US - był... ale już nie ma...
Stowarzyszenie Volkswagen Klub Polska #411
- souler
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
trafiles przypadkiem na dzialajacy poprawnie. 1/100szt. tylko oryginalpiter_s pisze:no chyba żartujesz, ostatnio zmieniałem u siebie FAE 30pln, a i są tańsze.To_mas pisze:chyba 70-80 zł raczejjak chcesz to zmień czujnik temperatury, koszt 20pln i masz pewność,
Był Dzik Power Diesel, jest Astra Turbo
heheh, powiem ci szczerze że był *#cenzura#*..y nie zrobili wymiany bo stwierdzili ze to część elektryczna i nie ma gwarancji heehhe, a gośc w sklepie zachwalał ze to są najlepszej firmy, wkurzyłem się i kupiłem toprana za 15pln heeheh, ale dział wszystko ok, pokazuje dobrze na vagu i desce.souler pisze:trafiles przypadkiem na dzialajacy poprawnie. 1/100szt. tylko oryginal