AFN Zmiana roztawu śrub
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
AFN Zmiana roztawu śrub
Witam
Mam pytanie jakie części będą mi potrzebne zeby zmienić w moim Mk3(GT TDI AFN) rozstaw śrub z 4x100na5x100??
Może się mylę ale wydaje mi się ze wystarczy zmienić przód -piasty i tarze a tył same tarcze
jeśli nie to będe wdzięczny za dokładne info.Albo jeśli to ktoś wcześniej opisywał to prosze o link do strony.
Pozdro
Mam pytanie jakie części będą mi potrzebne zeby zmienić w moim Mk3(GT TDI AFN) rozstaw śrub z 4x100na5x100??
Może się mylę ale wydaje mi się ze wystarczy zmienić przód -piasty i tarze a tył same tarcze
jeśli nie to będe wdzięczny za dokładne info.Albo jeśli to ktoś wcześniej opisywał to prosze o link do strony.
Pozdro
To_mas, nie konniecznie, rozstaw na 5 srub mialy wersje GTI oraz VR6, nie koniecznie golfy z motorem AFN...
http://www.TuningShirts.pl - sklep z koszulkami tuningowymi !
Te hamulce w GTI TDI AFN to 280mm.288 to już vr6,zaciski ATE.280 to Lucasy.SToRM pisze:5x100 z hamulcem 288mm bylo z AFNem tylko w GTI TDI - XX Jahre
Wystarczy zmienić piasty,jeżeli chcesz pozostać przy seryjnych 256,bo jak chcesz zmienić na 280,to musisz zmienić zaciski i jarzma.
Ja też przymierzam się do swapa zawieszenia od GTI i w tym celu zakupiłem kompletne zawieszenie.
Zwrotnice z piastami zaciski,jarzma,wahacze,drążek reakcyjny.Wszystko od GTI.
AFN 165,5@380,8