Czym sie różnią końcówki wtrysku DNOSD 273 od DNOSD 274?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
No właśnie jest napisane 130bar ,i teraz co robić? Czy szukać inne obudowy czy te stare można ustawić z nowymi końcówkami na 155??????
[ Dodano: 21 Lut 2008 15:01 ]
Koledzy pomóżcie
Koledzy pomóżcie
[size=134][color=red][b][url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1783997&highlight=#1783997]Moje MK3 AAZ POWER :-)[/url][/b][/color][/size]
dzidzia24 pisze:No właśnie jest napisane 130bar ,i teraz co robić? Czy szukać inne obudowy czy te stare można ustawić z nowymi końcówkami na 155??????
Koledzy pomóżcie
Sorki ale ja dzisiaj się dopiero zorientowałem że sprzedałem Ci nie te wtryski co chciałeś tylko swoje zapasowe.
Ale z czystym sumieniem mogę ci powiedzieć żebyś sobie ustawił 155bar i śmigał bo wrtyski różnią się tylko napięciem sprężyny.
Jeszcze raz Cię przpraszam.
- sebastian1901
- Gadatliwa bestia
- Auto: Octavia I 1.8T RS
- Silnik: AUQ
- Kontakt:
Mam 1.6 TD silnik JR
Czytałem temat ale musze się jeszcze upewnić no i trochę odświeżyć
Mam zamiar wymienić końcówki wtrysków na te z SB'ka (DNOSD274)
Czy obudowy wtrysków będą pasować pod te końcówki czy muszą być z SB ?
Mam zamiar wymienić końcówki wtrysków na te z SB'ka (DNOSD274)
Czy obudowy wtrysków będą pasować pod te końcówki czy muszą być z SB ?
Sebastian
- sebastian1901
- Gadatliwa bestia
- Auto: Octavia I 1.8T RS
- Silnik: AUQ
- Kontakt:
sebastian1901 pisze:wtryski to wiadomo że pompiarz będzie musiał ustawić a co z pompą ? podkręci ją do 160 Bar czy tak jak w starych wtryskach zostanie na 155 ?
Pompy się na ciśnienie tłoczenia nie ustawia bo za odpowiednie ciśnienie twrysku jest odpowiedzialny dobrze ustawiony wtryskiwacz bo on ma się otworzyć przy 155 barach
Jeśli pompa nie jest w stanie wytorzyć odpowiedniego ciśnienia to należy wymienić albo całą pompę albo kompletny tłokorozdzielacz.
W pompie ustawiasz wewnętrzne ciśnienie jest ono odpowiedzialne za prawidłowe działanie przestawiacza kąta wtrysku.
Potem dawki:
rozruchowa,
maksymalna bez ciśnienia doładowania i maksymalna z pełnym ciśnieniem doładowania oraz wydatek resztkowy czyli taki jaki pompa podaje do silnika przy hamowaniu silnikem.
Oraz obroty jałowe, powyższone( czyli po wyciągnięciu przyspieszacza), oraz maksymalne.
T oja widzę że jak nowy silnik pod maską to już do TD sięnieprzyznajesz??To_mas pisze:poprawiłem ta 1 na początku mnie zmyliła :/arwam pisze:tam o ile mnie pamięć nie myli to szły albo DNOSD 293
O zgrozo!!!!!!!!!!
Mnie też w pierwszej chwili się takwydawało tylko właśnie to jedynka z przodu mi nie pasowała