Kąt wyprzedzenia wtrysku silnik 1y/97r?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Ustawiłem pompe na na zegar-niby chodzi ,pali przy-15 "ale dalej chcę dojśc prawdy-dla siebie i innych. Tematy w linkach podanych przez kol.Sztomel nie doczekały się konkretnej odpowiedzi.Byłem u 2 pompiarzy+1 dieslo-mechanik w Krakowie nikt nie jest pewien jak ustawic kąt.Ciekawe czy w firmowym servisie VW wiedzą..może zapytam..z ciekawosci.
Dziś pewnie nie kupił bym takiego wynalazka .A gdyby..ustawic stroboskopem na jałowych obrotach według zwykłego 1y to w miarę wzrostu obrotów procesor prawidłowo powinien przesuwac początek wtrysku ..mogę się mylic.?
Dziś pewnie nie kupił bym takiego wynalazka .A gdyby..ustawic stroboskopem na jałowych obrotach według zwykłego 1y to w miarę wzrostu obrotów procesor prawidłowo powinien przesuwac początek wtrysku ..mogę się mylic.?
Witam,
Czy kolega wie cis wiecej na temat tej pompy ?
P.S
w tym temacie opisalem połaczenie sie vagiem z tym modułem sterowania.
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1196793.html
Czy kolega wie cis wiecej na temat tej pompy ?
P.S
w tym temacie opisalem połaczenie sie vagiem z tym modułem sterowania.
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1196793.html
- damian4422
- Mały gagatek
Jaka wartość powinno mieć wyprzedzenie wtrysku w golfie 3 z silnikiem 1.9TDI 90km?? U mnie pokazuje coś takiego:
Jest dobrze czy trzeba coś poprawić??
Jest dobrze czy trzeba coś poprawić??
Ostatnio zmieniony śr cze 30, 2010 10:14 przez damian4422, łącznie zmieniany 1 raz.
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
To nie jest kąt wtrysku .To co widać na scrinie to działanie n 108 którego zadaniem jest wyprzedzanie bądż opużnianie kąta wtrysku w czasie pracy silnika .Blok 013 to korekcja dawek na wtryskach . Kąt wtrysku żadany przez kompa i aktualny widać w bloku 000,którego tu nie ma .Powinien wynosic ok.43-51 przynajmniej w jednostakach w vag comiedamian4422 pisze:Jaka wartość powinno mieć wyprzedzenie wtrysku w golfie 3 z silnikiem 1.9TDI 90km?? U mnie pokazuje coś takiego:
Ostatnio zmieniony czw lip 01, 2010 10:20 przez munior, łącznie zmieniany 2 razy.
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
arwam, Więc tak,ja mam zrobioną taką sobie bo nie zwracałem uwagi żeby wygladała profesjonalnie tylko żeby działała .Z taką elegancką jest na pewno dużo więcej zabawy a co za tym idzie i czasu trochę trzeba poświęcić .A u mnie z tym czasem krucho ,niestety .Także napisz jaką chcesz to zobaczę czy będę miał z czego zrobić. Co do ceny to na pewno nie bedzie z kosmosu Jakby co pisz na pw lub gg ,bo nie będziemy tu na forum prywaty odwalaćarwam pisze:munior, ile byś chciał za zrobinie przejściówki pod zegar?
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018