Regulacja cisnienia...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Regulacja cisnienia...
Mimo ze szukałem tematów podobnych, nie znalazłem konkretnej dla mnie odp...
Zatem mam prośbe do fanów VW. Powiedzcie mi w która strone musze przesunac ciegno od turbiny, aby zwiekszyc doładowanie, w strone czerwonej, czy niebieskiej kreski ? Jesli w strone kreski niebieskiej to o ile podniose cisnienie jak dokrece do konca gwintu, to samo pytanie, ale w druga strone ? Mój silnik to AAZ 1.9TD. Moje pytanie moze wydaje sie troche błache, ale nie mam juz za bardzo pieniedzy na wskaznik doładowania, poniewaz jak widac jestem w trakcie genralki (jak widac na fotce )...
Foto podgladowe:
Pozdro
Zatem mam prośbe do fanów VW. Powiedzcie mi w która strone musze przesunac ciegno od turbiny, aby zwiekszyc doładowanie, w strone czerwonej, czy niebieskiej kreski ? Jesli w strone kreski niebieskiej to o ile podniose cisnienie jak dokrece do konca gwintu, to samo pytanie, ale w druga strone ? Mój silnik to AAZ 1.9TD. Moje pytanie moze wydaje sie troche błache, ale nie mam juz za bardzo pieniedzy na wskaznik doładowania, poniewaz jak widac jestem w trakcie genralki (jak widac na fotce )...
Foto podgladowe:
Pozdro
Grzywa skróć sztangę (nie obracaj szpilką bo uszkodzisz zawór )ciśnienie się zwiększy , a zmierzyć możesz zwykłym manometrem za 9pln
Ostatnio zmieniony sob sty 17, 2009 10:16 przez vision, łącznie zmieniany 1 raz.
Czyli musiał bym dorobic nowy taki bolec ? i nagwintowac > dalej w strone czerwonej strzałki... ? Heh a co kucy to ile ich przybeignie jak dokrece do konca gwintu, tak mniej wiecej z waszych doswiadczen ? Co do turbo to ma oznaczenia KKK reszty nie kumam....
Ostatnio zmieniony ndz sty 18, 2009 12:19 przez Grzywa, łącznie zmieniany 1 raz.
zaznaczona kontra i pręt , widać 2 nakrętki zluzuj je i pręt w stronę WG czerwoną
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony ndz sty 18, 2009 13:07 przez vision, łącznie zmieniany 2 razy.