Dioda sie pali i strasznie cos piszczy!!!! :( Pomocy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Dioda sie pali i strasznie cos piszczy!!!! :( Pomocy
Witam niedawno pisalem temat o monrtazu obrotomierza, musialem jednak go przerobic i tak zrobilem. Elektryk wszystko zrobil , podlaczyl i ok. Wszystko dziala. Lecz po krotkiejk jezdzie ok 1 km cos zaczelo piszczec i palila sie ciagle kontrolka od oleju:( Jak samochod wylaczylem i wlaczylem to bylo ok a potem znow tak samo:( Patrzylem na poziom oleju i jest troche ponad max ok 0.5 mm , czy to przez to tak piszczy?? Macie napewno liczniki z obrotomierzami i bedziecie wiedziec. Pozdrawiam serdecznie
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Zmieniałeś ostatnio olej , ten pisk to brzęczek sygnalizuje że jest za niskie ciśnienie oleju
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
- kITA
- Ma gadane
- Kontakt:
Czujniki pozmieniaj(10 zł za 2 szt)jeden w głowicy 0,3bara,drugi w podstawie filtra oleju 0,9 bara,jak to nie zmieni sytuacji to masz problem z brakiem ciśnienia,lub w liczniku jest uszkodzony układ kontroli ciśnienia oleju.Najlepiej podjedź do mechaniora i niech sprawdzi Ci ciśnienie oleju.Musi być min.0,3 bara poniżej 2000 obr.,a powyżej 0.9 bara
Powodzenia
Powodzenia
Witam rozwiazalem moj problem. Te nowe zegary z obrotomierzem mialy wbudowane czujniki jak kolega pisal jeden od czujnika w silniku a drugi na filtrze , a ja mam tylko czujke w silniku i dlatego mi piszczalo bo nie odbieral sygnalu z drugiej czujki ktorej nie mam. Elektrykowi zajelo to 5 min , poprostu zeliminowal ten 2 czujnik w liczniku i jest ok:D Pozdrawiam dzieki za pomoc:)