Kompresja
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Kompresja
witam.mam takie pytanie auto a jest to golf 3 1.9 td 97 r na mrozach bardzo słabo odpala o ile wogóle uda się go odpalić,postanowiłem sprawdzić ciśnienie na cylindrach i o to wyniki 22.24,24,22 co o tym sądzicie?auto buta ma ciepły pali dobrze 170 jedzie czy to błąd w pomiarach?prosił bym o szybką odpowiedz na nr tel 515432691 lub gg 9234042 z góry dziękuje i pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pn mar 16, 2009 00:00 przez karolkobojek, łącznie zmieniany 1 raz.
karol kobojek
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
świece najlepiej wymontować do sprawdzenia ciśnij je w imadle i zobacz jak się nagrzewa i w jakim czasie a ciśnienia masz równe ale jak na silnik z wstępną komorą spalania to jest za mało na takie temperatury silnikom tdi tyle by wystarczyło żeby dobrze kopnąć twój kwalifikuje się do remąciku pozdrawiam
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
22 to zbyt małe ciśnienie. Na diesla to min 24. Masz już pierścienie do wymiany i kto wie czy nie głowicę do roboty. NIe patrz ile jedzie. W te mrozy napewno Ci nie zechce palić i nie pomoże dodawanie uszlachetniaczy do oleju. Jednym słowem odpala Ci tylko dzięki tym dwom cylindrom. Tylko rozrusznik rozwalisz a nic nie zdziałasz. Przy wyższych temp. będzie mu trochę łatwiej ale napewno od remontu się nie obędzie.
Ostatnio zmieniony czw sty 08, 2009 21:31 przez 77Marek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
kolego ile miał przejechane to nie wiem bo rok temu zmieniałem silnik i miał mieć niby 220 000 ale wiesz jak to jest z tymi przebiegami.a mogli sie pomylić na pomiarach?Mierzyli mi takim zegarem jak kiedyś mierzyło się fiacie 126p i każdy wtrysk wykręcali z ozobna czy tak to ma wyglądać?
karol kobojek
chłopaki przecież 22 to za małe ciśnienie jak na VW to nie merc 123 gdzie 21 to lux
kolego szykuj się na remont jak nie chcesz mieć problemów z odpalaniem
oczywiście warto sprawdzić głowicę ale to i tak wiąże się z rozbiórką silnika
kolego szykuj się na remont jak nie chcesz mieć problemów z odpalaniem
oczywiście warto sprawdzić głowicę ale to i tak wiąże się z rozbiórką silnika
NordGlass Diamentowe szyby samochodowe, jak masz problem z szybą wal śmiało na PW :)
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Uszczelke pod głowicą masz dobrą nie cieknie?
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;