Witam Wszystkich!
Mam kolejny problem.
Kiedy temperatura spada poniżej zera to rozrusznik przestaje kręcić po około 1-2 sek. od
przekręcenia stacyjki. Za 5 razem łapie i zapala. Świece są nowe i akumulator również jest sprawny więc problem jest w rozruszniku.
Czy ktoś wie jaka jest najprawdopodobniejszą przyczyną tego zjawiska?
Z tego co czytałem wypadało przy sprawdzić przewody, rozebrać rozrusznik i sprawdzić szczotki i bendix. Potem wyczyścić i przesmarować.
Pytanie: Czym przesmarować? Jakie dostać do rozrusznika części i gdzie?
Na koniec Jaki jest numer katologowy rozrusznika do MK2 TD SB? Czy rozruszniki od Golfa benzynowego pasuje do diesla?
Z góry dzięki!
Problem z rozrusznikiem. Nie kręci w niskich temperaturach.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Ja w MK4 miałem podobny problem, czasem palił czasem nie, bez znaczenia czy ciepło czy zimno. Okazało się że przewód co idzie z akumulatora był nie dokręcony przy rozruszniku.
Jak kolega odpalał a je tam patrzyłem to widać było iskrzenie przy nakrędce. Zaczeły mi się problemy po tym jak zmieniłem akumulator i musiałem obruszać ten kabel.
Nie jestem fachowcem, tak było u mnie.
damian
Jak kolega odpalał a je tam patrzyłem to widać było iskrzenie przy nakrędce. Zaczeły mi się problemy po tym jak zmieniłem akumulator i musiałem obruszać ten kabel.
Nie jestem fachowcem, tak było u mnie.
damian
Re: Problem z rozrusznikiem. Nie kręci w niskich temperatura
Odkopuję po 2 latach bo mam identyczny problem i szukam rozwiązania. Co to było?
Problem z rozrusznikiem. Nie kręci w niskich temperaturach.
Problem rozwiązany. Rozrusznik trzeba było wyjąć i naoliwić ośkę po której przesuwa się małe koło zębate - blokowało się i spadało z wieńca z koła zamachowego.