Zapytanie odnośnie wartośći planowanej inwestycji..;)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Zapytanie odnośnie wartośći planowanej inwestycji..;)
Witam,
Kilka dni temu zakupiłem Golfa 2 1.6 D - składak. Dałem za niego śmiesznie małe pieniądze jak na nie najgorszy stan - 1800 zł.
Do dwóch istotnych "wad" należy:
- brak wspomagania
- brak komputera pokładowego
Moje pytanie brzmi, ile wynosiłby koszt zainstalowania wspomagania i komputera? Z uwzględnieniem z cenami używanych sprawnych podzespołów?
Czy wiąże się to z dużymi kosztami?
Czy w każdym Golfie o powyższym silniku przy zapalaniu przy mrozach jest konieczne dodawanie gazu bo inaczej "nie zaskoczy"?
Jeśli jest to anomalia to co jest jej przyczyną?
Wygląda to tak, żę po podgrzewaniu świec, po 1-3 rozruchach w sumie nic sie nie dzieje - coś tam z odgłosów wynika, że łapie, ale nie do końca. Zazwyczaj odpala po nocnym postoju (na dworzu) za czwartym podejściem, ale przy dodawaniu rytmicznym gazu.
TO normalne?
Pozdrawiam:
Krzysztof
Kilka dni temu zakupiłem Golfa 2 1.6 D - składak. Dałem za niego śmiesznie małe pieniądze jak na nie najgorszy stan - 1800 zł.
Do dwóch istotnych "wad" należy:
- brak wspomagania
- brak komputera pokładowego
Moje pytanie brzmi, ile wynosiłby koszt zainstalowania wspomagania i komputera? Z uwzględnieniem z cenami używanych sprawnych podzespołów?
Czy wiąże się to z dużymi kosztami?
Czy w każdym Golfie o powyższym silniku przy zapalaniu przy mrozach jest konieczne dodawanie gazu bo inaczej "nie zaskoczy"?
Jeśli jest to anomalia to co jest jej przyczyną?
Wygląda to tak, żę po podgrzewaniu świec, po 1-3 rozruchach w sumie nic sie nie dzieje - coś tam z odgłosów wynika, że łapie, ale nie do końca. Zazwyczaj odpala po nocnym postoju (na dworzu) za czwartym podejściem, ale przy dodawaniu rytmicznym gazu.
TO normalne?
Pozdrawiam:
Krzysztof
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
hasan-beja, zamiast gazu powinienes uzywac wajchy do ssania ( z lewej strony kierownicy sie ja wyciaga)
wspomaganie hmm mi sie udalo kupic caly zestaw za ok 350 zl maks powinienes dac ok 400 - 500 zl + zalozenie
co do kompa odpusc bo musialbys mase czujnikow montowac i kabli ciagnac
wspomaganie hmm mi sie udalo kupic caly zestaw za ok 350 zl maks powinienes dac ok 400 - 500 zl + zalozenie
co do kompa odpusc bo musialbys mase czujnikow montowac i kabli ciagnac

Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
całkiem możliwehasan-beja pisze:i może tego nei zamontowali:P
Ja mam taką linke w domu jakbyś jednak chciał mieć to jak należy zrobione to moge sprzedać

NIEhasan-beja pisze:Wygląda to tak, żę po podgrzewaniu świec, po 1-3 rozruchach w sumie nic sie nie dzieje - coś tam z odgłosów wynika, że łapie, ale nie do końca. Zazwyczaj odpala po nocnym postoju (na dworzu) za czwartym podejściem, ale przy dodawaniu rytmicznym gazu.
TO normalne?
powinien zapalać od 1 przekręcenie rozrusznika !
jeśli akumulator dobry a podejrzewam ze tak skoro tyle kręcisz to proponuje wymienić świece żarowe (komplet)
Jak długo grzeją Ci sie świece ?? prąd dochodzi ? przekaźnik sprawny ?
co do komputera tp w dieslu golfie 2 nigdy ich nie było !!
heh;) odezwę się , za kilka tygodni jak fundusze uzbieram.To_mas pisze: Ja mam taką linke w domu jakbyś jednak chciał mieć to jak należy zrobione to moge sprzedać![]()
Grzanie świec i ich czas to jest dla mnie zagadka - bo wygląda to tak, że jest taki przycisk pod kierownicą - ja go naduszam i w zależności od tego jak długo go trzyamm to tak długo trwa grzanie świec..

tak też powiedział właściciel poprzedni;P
więc w związku z powyższym, ile czasu powinienem je grzać? Ja robię to 10 sekund;P
Świece wymienię napewno bo wyglądają na stare, podobnie jak filtr paliwa i powietrza.
Chodź dziś np. to odpalił za pierwsyzm mi razem... po 3 godzinnym postoju na mrozie. Także różnie bywa.
Pozdrawiam
- prezes0420
- Mały gagatek
- Kontakt: