TDI 1Z numery sterownika !! i pompa wody
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- adamciowasyl
- Nowicjusz
Nieprawda mam osobiscie golfa 1995 bez klimy TDI 1z i mam 2 paski osobny do alternatora (wieloklinowy) i osobny klinowy do pompy wody i wspomagania, sasiad ma z klima 1994 i tez tak ma tyle ze wieloklinowy napedza jeszcze sprezarke Oba silniki 1z . Wiec nie wiem z kad masz takie info...homsky pisze:
W silnikach z klimatyzacją pompa wody napedzana była wąskim paskiem klinowym wspólnie z pompą wspomagania
W silnikach bez klimy pompa wody napedzana jest szerokim paskiem wielorowkowym wspólnie z alternatorem
kolego mariachi a czy twoj golf ma immobilaizer jednak moja turbina ta ktora planuje w sadzic jest na zaworze upustowym nie wiecie jakie beda efekty na takiej turbince
o to mój dupowóz viewtopic.php?f=89&t=449192
- adamciowasyl
- Nowicjusz
homsky pisze:[url=http://images26.fotosik.pl/308/4a0a9e4f702e2d86m.jpg]Obrazek[/URL]adamciowasyl pisze:Wiec nie wiem z kad masz takie info...
No to zonka zaliczylem :/ czyli mam cos kombinowane :/ , albo jakis inny silnik a nie 1z :/ ale jezdzi dobrze
- mariachi
- Użytkownik
- Kontakt:
różnica jest spora, zbiera się całkiem fajnie, jak patrzyłem po forum to po samych wtryskach 216 na hamowni koledzy w 1Z mieli ok 115ps, a np na ASV ok 105 , ciekawe jak będzie po sofcie.To_mas pisze:mariachi, tak z innej beczki to czuć jak założyłeś te 216 do 1Z ??
W każdym razie zdrowy 1Z z 216 idzie porównywalnie jak zdrowy AFN,
- bradley
- Forum Master
Czy ja wiem czy taka rzadkosc. Tez mam takiJa mam golfa 96 1Z i mam fabryczny komp 16 bitowy, podobno rzadkość
028 906 021 BF
Nawet mam ta sama konfiguracje 1Z+216. Tylko mi dmucha 0.7 bara A z tego jak patrzylem po czasach jak ludzie logowali po modach to wychodzi, ze teraz mam cos ciut ponad 105KM, wiec tragicznie nie jest jak na zanizone dmuchanie.
VW Vento 1.9TDI 1Z++ :)
[i]Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0[/i]
[i]Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0[/i]
- adamciowasyl
- Nowicjusz
A moze i ja sie podlacze, mam golfa 3 tdi 1z , no i zdobylem za darmo dobre wtsryski od golfa 4 (komplet 4 ) golf nie znam jakie mial oznaczenie ale mial 110 KM (silnik sie zatarl) , czy moge sobie normalnie wstawic te wtryski i czy bedzie jakas roznica w mocy(pewnie tak) a w spalaniu? (bez zmiany dawki) No i jak to wplywa na pompe ????