problem z paskiem rozrzadu prosba o wasza rade.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
a wiec wracam do mojego tematu dzisia wymienilem pasek rozrzadu na orginalny na nowo napiolem napinacz sprawdzilem tak jak sie to robi poprzez obrut silnikiem dwa razy wszystko ok i co troche lepjej ale dalej cos szura chyba sie juz poddam jak ktos jest w stanie wykryc przyczyne tego szurania to stawiam dwie kraty piwa
Ja też juz się poddałem z tym szuraniem, ale chciałbym znać kogoś kto siedzi od lat w silnikach TDI, mechanik który naprawia turbiny, wtryski, pompy, rozrządy itd. i jeśli on mi powie, że tak ma być to wtedy dam spokój z tym szuraniem. Aha jak ktos dojdzie przyczynę tego szurania to pogratuluję i coś wypijemy, żeby to uczcić.
[ Dodano: 28 Gru 2008 22:48 ]
Kolego golfmaniac22 podaj mi swój e-mail to Ci prześle filmik podczas pracy mojego silnika i sobie porównasz to szuranie, a Ty mi przeslij swój silnik na filmie.
[ Dodano: 28 Gru 2008 22:48 ]
Kolego golfmaniac22 podaj mi swój e-mail to Ci prześle filmik podczas pracy mojego silnika i sobie porównasz to szuranie, a Ty mi przeslij swój silnik na filmie.
-
- Użytkownik
-
- Użytkownik
a czy ten pasek chodzi w miarę równo po kołach rozrządu czy nie jest przesunięty zbytnio w którąś stronę.
[ Dodano: 29 Gru 2008 00:34 ]
rolka napinajaca prowadzi pasek po określonym torze aby szurał musiałaby go odpychać od bloku silnika na zewnatrz a wtedy on by ocierał sie o okło pasowe wału korbowego i pasek chodziłby jakby zbytnio na zewnątrz silnika ale ja nie przejmowł bym się tym i wtedy by było widać na kole pasowym wytarte powierzchnie styku do koła rozrządu wału korbowego . ale ciężko też powiedzieć jak ta powierzchnia powinna wyglądać.
[ Dodano: 29 Gru 2008 00:34 ]
rolka napinajaca prowadzi pasek po określonym torze aby szurał musiałaby go odpychać od bloku silnika na zewnatrz a wtedy on by ocierał sie o okło pasowe wału korbowego i pasek chodziłby jakby zbytnio na zewnątrz silnika ale ja nie przejmowł bym się tym i wtedy by było widać na kole pasowym wytarte powierzchnie styku do koła rozrządu wału korbowego . ale ciężko też powiedzieć jak ta powierzchnia powinna wyglądać.
Ostatnio zmieniony pn gru 29, 2008 01:38 przez woj-tek, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Użytkownik
wiesz morze masz racje z tym ulozeniem paska na kolach rozrzadu jak mialem stary pasek to niebyl centralnie ulozony na kolach rozrzadu a teraz chyba jest troche blizej silnika tzn patrzac od przodu samochodu bardziej na prawo wiesz to ulozenie paska moze miec wplyw na to szuranie wczesniej niepomyslalem o tym
-
- Użytkownik
-
- Użytkownik
-
- Użytkownik