Zawór w pompie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Zawór w pompie
Witam!
Mam problem z moim 1.6 TD, mianowicie któregoś ranka nie chciał zapalić i tak jest do tej pory, kręci normalnie ale nawet nie beknie. wcześniej nie było żadnych niepokojących symptomów. Znajomy mechanik powiedział , ze może to być wina jakiegoś zaworu na pompie, który kieruje paliwo do wtrysków, a nadmiar z powrotem do baku. Stwierdził, że zawór prawdopodbnie sie zablokował, i paliwo które zasysa pompa kieruje od razu do baku zamiast na wtryski. stąd moje pytanie, gdzie znajduje sie ten zawór.
Mam problem z moim 1.6 TD, mianowicie któregoś ranka nie chciał zapalić i tak jest do tej pory, kręci normalnie ale nawet nie beknie. wcześniej nie było żadnych niepokojących symptomów. Znajomy mechanik powiedział , ze może to być wina jakiegoś zaworu na pompie, który kieruje paliwo do wtrysków, a nadmiar z powrotem do baku. Stwierdził, że zawór prawdopodbnie sie zablokował, i paliwo które zasysa pompa kieruje od razu do baku zamiast na wtryski. stąd moje pytanie, gdzie znajduje sie ten zawór.
- andrew.zbyrko
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
zawór zatrzymania silnika [taki z kabelkiem, obok przwodów wtryskowych]a gdzie konkretnie sie on znajduje? czy tam gdzie dochodzi wtyczka do pompy?
sprawdz czy dochodzi do niego napięcie +12v przy włączonym zapłonie, ew podłącz na krótko
sprawdz czy zawór po dostaniu prądu "tyknie', ew można go jeszcze wykręcić i sprawdzić czy się nie zacina..
Ostatnio zmieniony ndz gru 07, 2008 23:27 przez andrew.zbyrko, łącznie zmieniany 1 raz.
topbrakes.pl
Hamulce na ulicę i do Sportu: klocki hamulcowe, tarcze hamulcowe, przewody w stalowym oplocie
Hamulce na ulicę i do Sportu: klocki hamulcowe, tarcze hamulcowe, przewody w stalowym oplocie
- andrew.zbyrko
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
witam ponownie. Niestety nie jest to elektrozawór samochód nadal stoi... nie daje sie go zapalić w normalny sposób, świece żarowe działają. Zapala dopiero jak dostanie dużą dawkę samostartu, jest wybitnie słaby i nierówno pracuje. luzowałem wtryskiwacze, paliwo zamiast "sikać" jedynie troche sie sączy... co to może być? stanął nagle, wcześniej wszystko było ok, nie było stopniowego słabnięcia itp